Friss hírek

A Ferrarinál még hisznek a feltámadásban

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali még nem írta le csapata bajnoki esélyeit, és továbbra is bízik a feltámadásban, különösen azok után, hogy sikerült előrelépést elérniük javítócsomagjukkal a Spanyol Nagydíjon.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali még nem írta le csapata bajnoki esélyeit, és továbbra is bízik a feltámadásban, különösen azok után, hogy sikerült előrelépést elérniük javítócsomagjukkal a Spanyol Nagydíjon.

Az olasz alakulat borzalmasan gyengén kezdte az idei évet, és mindössze három ponttal a tarsolyában érkezett meg az európai szezon első futamának helyet adó Barcelonába, ahol többi ellenfeléhez hasonlóan, bemutatta javítócsomagját.

Bár az újításokkal javult az F60 teljesítménye, Kimi Raikkönen egy mechanikai meghibásodás miatt már a verseny felénél kiesett, míg csapattársa, Felipe Massa csak a hatodik lett, miután az utolsó körökben le kellett lassítania, mert félő volt, hogy kifogy az üzemanyagból.

A brazil versenyző ugyan megszerezte idei első pontjait, a futam után elmondta, hogy véget ért számukra a bajnokság, mert behozhatatlan hátrányba kerültek ellenfeleikhez képest. A Ferrari csapatvezetője azonban óvatosan nyilatkozott ebben a kérdésben.

“Úgy gondolom, először házon belül akarjuk látni a dolgokat” – mondta Domenicali. “Bizonyosságot kell szereznünk arról, hogy a maximumot nyújtjuk. Szóval, amint készen állunk – remélhetőleg minél hamarabb – minden területen, előre kell tekintenünk, és majd meglátjuk, hol állunk.”

“Természetesen a Brawn nagyon gyors és megbízható, aminek az ellenkezője mondható el rólunk. Ahogy azt már mondtam, mindent megpróbálunk, és a legjobb tudásunkat nyújtjuk, aztán pedig majd meglátjuk, hol állunk.”

Domenicali mindezek ellenére bizakodó, mert a hétvégén látottak alapján kijelenthető, hogy az újításoknak köszönhetően, sokat javult a teljesítményük, és közelebb kerültek az élmezőnyhöz, bár a megbízhatósági problémákon mielőbb túl kell jutniuk.

“Úgy gondolom, a teljesítményünk a legjobb és egyben az egyetlen pozitív aspektusa a hétvégének” – mondta az olasz szakember. “Meggyőződésem, hogy Felipe harcba szállhatott volna a dobogóért, ha nincs az a probléma a végén, amiről egyelőre még semmit nem tudunk mondani.”

Domenicali annyit viszont megerősített, hogy a töltőberendezéssel volt a probléma, mert valamennyi üzemanyag a rendszerben maradt, és a kalkulált mennyiségnél kevesebb került az autó tankjába.

A Ferrari jelenleg hat pontjával a konstruktőrök bajnokságának hetedik helyén áll, ami elfogadhatatlan, hiszen az elmúlt években éppen az olasz gárda volt az, akihez mindenkit viszonyítottak.

“Nem lennék őszinte, ha azt mondanám, nem fáj a dolog, mert igenis nagyon fáj” – mondta Domenicali. “Ismét csak azt tudom mondani, hogy meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az egyes területekért felelős emberek a lehető legjobb munkát végzik-e.”

“Azért vagyok itt, hogy nyomás alatt tartsam őket, de természetesen olyan emberekre van szükségem, akik keményen dolgoznak, és megfelelően reagálnak, máskülönben nagyon nehéz lesz fordítani a helyzeten. Természetesen célunk az, hogy minél előbb visszatérjünk arra a szintre, ahol korábban voltunk” – tette hozzá a csapatfőnök, aki megerősítette, hogy egyik dolgozójuk pozíciója nincs veszélyben.

“Könnyű azt mondani az embereknek, hogy ’rendben, menjetek haza’, de ezzel nem javul a helyzet. Ésszerűen kell látnunk a dolgokat. Természetesen azok a problémák, amikkel szembesültünk az elmúlt időben, nem elfogadhatóak.”

“A kemény munkával, nem pedig a személyi változásokkal kell megoldani a helyzetet. Ha tudnám, hogy lemondásommal javulna a helyzet, akkor én lennék az első, aki ezt megtenné. De ez nem ilyen egyszerű.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!