A Ferrarinál nem tudják hova tenni a BMW-t - F1VILÁG.HU

A Ferrarinál nem tudják hova tenni a BMW-t

HIRDETÉS

Felipe Massa úgy gondolja, túl korai még arról beszélni, milyen szerepet kap majd a BMW Sauber a szezon hátralévő részében, ugyanis véleménye szerint csak az európai futamokon derül fény a valós erőviszonyokra.

Felipe Massa úgy gondolja, túl korai még arról beszélni, milyen szerepet kap majd a BMW Sauber a szezon hátralévő részében, ugyanis véleménye szerint csak az európai futamokon derül fény a valós erőviszonyokra.

Azzal, hogy versenyzői eddig minden egyes futamon felállhattak a dobogóra, a BMW Sauber egy ponttal megelőzve a Ferrarit, vezeti a konstruktőri bajnokságot, és egyesek szerint már most borítékolni lehet, mindvégig harcban lesz a bajnoki címért az idei esztendőben.

Massa azonban úgy gondolja, hogy még túl korai lenne az erőviszonyokról beszélni, ugyanis még senki nem tudhatja, milyen teljesítményt nyújt majd a német-svájci alakulat a szezon további részében, különösen az európai versenyeken.

“Egy dolog teljesen tiszta az első három futam után, mégpedig az, hogy a BMW hatalmasat lépett előre a tavalyi évhez képest” – mondta Massa saját weboldalán. “Azonban egyelőre még nagyon nehéz lenne megmondani, hogy segítenek-e nekünk elhalászni a pontokat a McLaren elől, avagy pedig már most valódi bajnoki esélyesként kell rájuk tekinteni.”

“Egyelőre úgy tűnik, hogy a McLaren és a BMW egy szinten áll, így mindkettejükre nagyon oda kell figyelnünk. Bármi lehet, néha segítenek, néha pedig megnehezítik az ember életét az ilyen helyzetek. Mindkét elgondolás lehetséges. Most várnunk kell, hogy megtudjuk, mi lesz a következő versenyen. Azonban nekünk csakis a saját dolgainkra kell koncentrálni, fejlesztenünk kell autóinkat, hogy minden rendben legyen” – tette hozzá Massa.

A Ferrari brazil versenyzője továbbá azt is elmondta, hogy véleménye szerint a McLaren nem olyan erős, mint a tavalyi évben volt.

“Ha visszatekintek az elmúlt három versenyre, akkor nem mondhatom azt, hogy bármi is meglepett volna, bár ahogy korábban is már említettem, világosan látszik, hogy a BMW Sauber komoly előrelépést ért el az elmúlt évhez képest” – magyarázta Massa.

“Talán a McLaren nem annyira egyenletes, mint a tavalyi évben volt, mikor nagyon megnehezítették a dolgunkat, hiszen rengeteg pontot szereztek az első versenyeken. Idén nem ez a helyzet, ami mindenképpen pozitív nekünk, mert bár mi sem szereztünk olyan sok pontot, mint amennyit akartunk, legalább ők sem tudtak elhúzni tőlünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!