Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Ferrarinál nem tudják, jobbak-e a Mercedesnél

A Ferrari vezető mérnöke, Jock Clear Sebastian Vettel ausztráliai győzelme ellenére egyelőre nem tudja megmondani, hogy a csapat hol áll a Mercedeshez képest.


A Ferrari vezető mérnöke, Jock Clear Sebastian Vettel ausztráliai győzelme ellenére egyelőre nem tudja megmondani, hogy a csapat hol áll a Mercedeshez képest.

Habár a verseny elején Vettel nyomást tudott gyakorolni Hamiltonra, a német végül a kiállások után került az élre – miután a brit beragadt Max Verstappen mögé, így jelentős időt veszített.

A Ferrarinál éppen ezért nem tudják megítélni, hogy a teljesítményük hol áll a Mercedeshez képest. Jock Clear szerint csak a pályán folytatott harc esetén láthatták volna, hogy valójában melyik autó a gyorsabb.

„Ha szoros csatába keveredtek volna egy ponton, akkor megláttuk volna, hogy ki a gyorsabb” – mondta Clear. „De őszintén szólva nem tudom megmondani, hogy ma melyik autó volt a gyorsabb, mert egyikük sem helyezett nagy nyomást a másikra.”

A csapat a 2015-ös Szingapúri Nagydíj óta először nyert versenyt, így természetesen nagyon örülnek a győzelemnek, azonban reálisan látják a helyzetet: csak később fog kiderülni, erőből képesek-e legyőzni a Mercedest.

„A verseny korai szakaszában Lewis szabályozta a tempót, mert ez volt a helyes dolog, amit tehetett. Amikor pedig Seb volt elöl, ő csinálta ugyanezt. Abszolút értelemben nem tudjuk, hogy ki a gyorsabb. Azt tudjuk, hogy ma nyertünk” – nyilatkozta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!