A Ferrarinál nincs pánik a brit rémálom után - F1VILÁG.HU

A Ferrarinál nincs pánik a brit rémálom után

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali és brazil versenyzője, Felipe Massa is úgy gondolja, hogy az olasz gárdának tanulnia kell a Brit Nagydíjon elkövetett hibáiból, és mielőbb túl kell tennie magát a hétvégén, hogy már a következő futamon visszavághasson.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali és brazil versenyzője, Felipe Massa is úgy gondolja, hogy az olasz gárdának tanulnia kell a Brit Nagydíjon elkövetett hibáiból, és mielőbb túl kell tennie magát a hétvégén, hogy már a következő futamon visszavághasson.

Bár őket tartották az abszolút esélyesnek a hétvégi versenyen, a Ferrari borzalmasan teljesített Silverstone-ban, ahol az eső keresztülhúzta számításaikat.

“Sokkal nehezebb volt, mint arra számítottam” – mondta Massa a riportereknek a verseny után, ahol legalább öt alkalommal megpördült a vizes burkolaton, és két körös hátrányban, csak az utolsó helyen landolt.

“Ez egy borzalmasan kemény verseny volt, egyszerűen alig lehetett a pályán tartani az autót, könnyű volt hibát elkövetni, így egyértelmű, hogy mielőbb el kell felejtenünk ezt a hétvégét, és már a következő futamra kell koncentrálnunk.”

“Nem csak egy rossz verseny volt, hanem egy borzalmas hétvége is. Minden nap történt valami, különösen velem. Nem szabad visszatekintenünk, és azon rágódnunk, hogy vajon mi történt velünk a versenyen, már a következő futamra kell koncentrálnunk.”

“A körülmények borzalmasak voltak, emiatt nem tudtunk harcban maradni a pontszerző helyekért. Egyébként tisztában vagyunk azzal, hogy autóink versenyképesek, a bajnokságban is jó helyen állunk, így semmi okunk nincs az aggodalomra, továbbra is úgy kell dolgoznunk, ahogy eddig” – tette hozzá a brazil versenyző.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali sem volt elégedett az olaszok vasárnapi teljesítményével, mert elmondása szerint ahol csak lehetett, hibát követtek el, amit nem engedhetnek meg maguknak még egyszer.

Az olasz szakember szerint az első kiállásnál hozott rossz döntés miatt úsztak el a világbajnoki címvédő, Kimi Raikkönen győzelmi esélyei.

“Kimi segítségével megnyerhettük volna a futamot, de hatalmasat hibáztunk az első kiállás alkalmával, mikor úgy döntöttünk, maradunk a használt gumiknál” – mondta Domenicali. “Az eső nem hagyott alább, sőt egyre inkább erősödött, ami miatt versenyzőink – akik mindketten kopott gumikon voltak – nagyon nehéz helyzetben találták magukat.”

“Utólag már könnyű azt mondani, hogy igen, valóban gumit kellett volna cserélnünk, azonban a Forma-1 nem egy egzakt tudomány. Néha bejönnek a stratégiai húzások, néha pedig nem. Azonban annyit kijelenthetünk, hogy ezen a hétvégén nem úgy dolgoztunk, ahogy azt joggal elvárhatták volna tőlünk.”

“Szinte minden területen hibát követtünk el, és bár a teljesítményünk alulmaradt a múlt heti teszteken mutatotthoz képest – aminek okát meg kell tudnunk – úgy érzem, hogy pánikra semmi ok.”

Mindezek ellenére a Ferrari továbbra is vezeti a világbajnokságot, és versenyzői, Massa és Raikkönen a bajnokság élén állnak hármas holtversenyben Hamiltonnal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!