A Ferrarinál továbbra is bíznak Vettelben

Sebastian Vettel races at the FIA Formula One World Championship 2019 in Spielberg, Austria on June 29, 2019 // Philip Platzer/Red Bull Content Pool // AP-1ZSYDWNA51W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull
További „türelmet” kér a Ferrari Forma-1-es csapatának vezetője, Mattia Binotto az olasz istálló rajongóitól, elmondása szerint ugyanis autójuk még nem elég jó ahhoz, hogy minden versenyhelyszínen harcolni tudjon a Mercedesszel.

Bár Ausztriában a Scuderia a győzelemért harcolhatott, Binotto arra számít, a hétvégi Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i versenypálya nem fekszik majd annyira a Ferrari SF90-es modelljének.

A Ferrari csapatát sok kritika érte az elmúlt időszakban, mint ahogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt is, aki idén még képtelen volt versenyt nyerni.

„A Ferrari még nem nyert, ez így igaz. De ennek az is az oka, hogy elszalasztottunk bizonyos lehetőségeket” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök.

„A számokat tekintve a Mercedes jelenleg jobb. De a különbség kisebb.”

A szakember azt mondja, a Ferrari azért nincs még a Mercedes szintjén, mert „a tavalyi év második felében területet veszítettek” a németekkel szemben.

„Még mindig ebből kell felállnunk, de fiatal csapat vagyunk a fejlesztéseket tekintve. Csak akkor lehet csúcsteljesítményt nyújtani, ha már megvan a kellő tapasztalat. De egy dolog biztos: megfelelő szakemberek dolgoznak a megfelelő pozíciókban.”

A Ferrari csapatfőnöke Sebastian Vettel mellett is kiáll, aki tudja, hogy össze kell tartaniuk.

„Kétségkívül nem könnyű számára sem, de jól érti a szerepét a csapat újjáépítésében. Nagyon fontos ő nekem. Tudja, hogy senki sem nyer egyedül, csak közösen jöhet össze. A jövő mindig fontosabb a múltnál, szóval lényeges az is, hogy érezze, bízunk benne. Márpedig bízunk!”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS