A Ferrarit dicsérte a futamgyőztes Leclerc - F1VILÁG.HU

A Ferrarit dicsérte a futamgyőztes Leclerc

HIRDETÉS
Idei második futamgyőzemét szerezte meg a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon Charles Leclerc, aki így három nagydíjat követően jelentős előnybe került a világbajnoki tabellán. A monacói pilóta egyre bizakodóbb az idei esélyeivel kapcsolatban.
Charles Leclerc Pole Ferrari

Óriási formában kezdi az extrém hosszúságú 2022-es Forma-1-es szezont Charles Leclerc, akinek az 58 körös Ausztrál Nagydíjon sikerült behúznia élete negyedik F1-es futamgyőzelmét. A pole-pozícióból rajtoló versenyző vezető helyét csak egy-egy pillanatra veszélyeztette a címvédő Max Verstappen, aki műszaki hiba miatt célba sem tudott érni. Leclerc így jelentős, 20 másodperces előnnyel ért célba az Albert Park-i megmérettetésen. Bár nem ezt nevezte meg élete legkönnyebb győzelmének, de azt nem tagadta, hogy ez egy viszonylag egyszerű menet volt számára.

 „Az F1-ben ez volt az első, ahol némileg beoszthattam az előnyömet. Elképesztő volt ma az autó. Persze az egész hétvége során jó munkát végeztem, de ez az autó nélkül nem sikerült volna. Különösen a versenytempónk volt erős, de a gumik is nagyszerűek voltak, az első körtől az utolsóig kiválóan kezeltük azokat. Nagyon boldog vagyok” – fogalmazott az autóból kiszállva.

A futam menetét két alkalommal szakította meg biztonsági autós fázis, ami után Leclerc-nek résen kellett lennie Max Verstappennel szemben, ám a Red Bull pilótája egyik alkalmat sem tudta előzésre váltani.

„Nagyon nehéz volt, főleg amikor az utolsó kanyarban megcsúszott az autó” – folytatta a futamgyőztes. „Nehéz volt megtartani az első helyet, de sikerült, és a második-harmadik kanyarra visszanyertem a tapadásomat is. Onnantól visszatért a tempóm. Hihetetlen itt nyerni! Ez még csak a harmadik futam volt, így nehéz a bajnokságra gondolni, de nagyon erős és megbízható az autónk. Eddig mindig elöl voltunk, ez remélhetőleg így folytatódik. Ha így haladunk, valószínűleg esélyünk lesz a világbajnoki címre” – tekintett előre mosolyogva.

A Ferrari pilótája 34 pontos előnnyel várja a következő fordulót.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!