A Ferrarit feltüzelték a nehéz versenyek

A Ferrari még inkább azon van, hogy visszatérjen nyerő formájához, és minél előbb harcba szállhasson a győzelmekért, miután az elmúlt időben nem állt mellette a szerencse, árulta el Fernando Alonso.


A Ferrari még inkább azon van, hogy visszatérjen nyerő formájához, és minél előbb harcba szállhasson a győzelmekért, miután az elmúlt időben nem állt mellette a szerencse, árulta el Fernando Alonso.

Az olasz gárda a múlt hónapban megrendezett Európa Nagydíjon mutatta be javítócsomagját, amivel sikerült is javítania az F10 teljesítményén, ám sem Valenciában, sem Silverstone-ban nem volt szerencséje, amit az is bizonyít, hogy a két futamon mindössze négy pontot szerzett.

Alonso ezzel visszacsúszott a bajnokság ötödik helyére, és jelenleg 47 pontos lemaradásban van a listavezető Lewis Hamiltonhoz képest, miközben a szezon első fele már lement.

A kétszeres világbajnok azonban egy cseppet sem szomorkodik emiatt, és abszolút bizakodva várja a szezon hátralévő részét, különösen úgy, hogy véleménye szerint csapata minden eddiginél elszántabb, és szó szerint feltüzelték a nehézségek.

„Az elmúlt héten négy napot töltöttem Maranellóban, ahol együtt dolgoztam a csapattal” – mondta Alonso a Ferrari weboldalán.

„Úgy érzem, nagyon jó a csapaton belüli légkör. Mindenki hihetetlenül összeszedett a maranellói bázison, és minden erejével azon dolgozik, hogy harcba tudjunk szállni az idei világbajnoki címért.”

„Az elmúlt két, rossz eredménnyel zárult verseny után az emberek még motiváltabbak, mint korábban, mert úgy érzik, végre megérdemelnénk egy remek eredményt, és bíznak abban, hogy erre már nem kell sokat várni.”

A Ferrari legújabb fejlesztései egyébként mind a lassabb Valenciában, mind pedig a gyorsabb Silverstone-ban jól muzsikáltak, ezért Alonso úgy gondolja, hogy minden típusú pályán számolni kell csapatával a szezon hátralévő részében.

„Úgy gondolom, hogy az autó teljesítménye fantasztikus volt Silverstone-ban, ami egy igen pozitív meglepetés volt számunkra” – magyarázta a spanyol. „Ugyanez pedig Valenciáról is elmondható, így két különböző típusú pályán elég jó volt az autó teljesítménye ahhoz, hogy harcba szálljunk a dobogós helyezésekért.”

„Éppen ezért úgy gondolom, hogy optimistán várhatjuk a hátralévő versenyeket. További új elemekkel készülünk a következő futamokra, szóval nem állunk le a fejlesztésekkel. Addig harcolunk, amíg lehetséges.”

Alonso már korábban kijelentette és most is megerősítette, hogy véleménye szerint még simán megnyerheti a bajnoki címet, különösen az idei pontrendszernek köszönhetően, ami lehetővé teszi, hogy néhány verseny leforgása alatt alapjaiban megváltozzon a bajnokság állása.

„Az idei évben már láthattuk, hogy ha két-három rossz, vagy két-három jó versenyed van, az teljesen megváltoztathatja a bajnokság képét” – folytatta.

„Két gyenge verseny után érkezünk meg Németországa, ahol mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy eredményesek legyünk. Ha zsinórban két-három alkalommal ott vagyunk a dobogós helyeken, akkor biztos vagyok abban, hogy hamarosan ismét harcban leszünk a bajnoki címért.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései