Friss hírek

A Ferrarit kitiltották a motorszabályokról szóló egyeztetésekről

Sajtóértesülések szerint kitiltották a Ferrari Forma-1-es csapatát a 2026-os motorszabályokkal kapcsolatos értekezletekről mindaddig, amíg nem jelzik hivatalosan, hogy szerepelni akarnak a száguldó cirkuszban az új motorérában is.

Mint ismert, 2026-tól új motorszabályok lépnek életbe a Forma-1-ben, a motorbeszállítóknak pedig október 15-ig kellett regisztrálniuk a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) – ezt a határidőt végül november végéig kitolták.

Az új határidőig csupán az Audi Formula Racing, az Alpine SAS, a Honda Racing, a Mercedes AMG High Performance Powertrains (HPP) és a Red Bull Powertrains jelentkezett a szövetségnél, az egyetlen kivétel a jelenlegi gyártók közül pedig a Ferrari SPA volt. Lapértesülések szerint az olaszoknak azzal kapcsolatban vannak aggályaik, hogy a Red Bullt új motorszállítóként kezelnék, noha korábban az energiaital-gyárosoknak hozzáférésük volt a Honda szellemi tulajdonához.

Hirdetés
 

Úgy tudni, mivel a Ferrari nem regisztrált a 2026 utáni időszakra az FIA-nál, az olasz gyártó egyelőre nem is vehet részt a motorszabályokkal kapcsolatos egyeztetéseken, így a december 15-én megtartott legutóbbi értekezésen sem volt jelen.

A RacingNews365.com című internetes portál kereste a maranellóiakat az ügyben, a csapat viszont nem kívánt válaszolni az ezzel kapcsolatos kérdésre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!