A Ferrarit lenyűgözte Bianchi

A Ferrari versenyzői akadémiáját irányító Luca Baldisserri rendkívül elégedett Jules Bianchi teljesítményével, aki idén első szezonját teljesíti a Forma-1-ben.


A Ferrari versenyzői akadémiáját irányító Luca Baldisserri rendkívül elégedett Jules Bianchi teljesítményével, aki idén első szezonját teljesíti a Forma-1-ben.

A francia versenyző a Ferrari tehetségkutató programjának felfedezettje, idén a Marussia színeiben mutatkozhatott be az autósportok csúcsosztályában.

Miután Bianchi a Maláj Nagydíjon tizenharmadikként ért célba, csapata jelenleg a tizedik helyen áll a konstruktőrök versenyében, megelőzve legfőbb riválisát, a Caterhamhet. A 24 esztendős tehetség egyértelműen húzóembere az orosz kiscsapatnak, ezt pedig a Ferrarinál is örömmel látják.

„Jules mindenféle probléma nélkül mutatkozott be a Forma-1-ben” – mondta a Ferrari tehetségkutató részlegét vezető Luca Baldisserri.

„Vezérpilótája lett csapatának, és egyre magabiztosabbá vált a versenypályán. Azt gondolom, ez egy alapvető fontosságú lépés, főleg a Forma-1-ben. Nemrég együtt töltöttünk egy kis időt Maranellóban, hogy értékeljük a helyzetet.”

„Továbbra is a stresszmenedzsmentre koncentrálunk – ezen a területen komoly fejlődést ért el, még akkor is, ha van még hová fejlődnie.”

A Marussia csapatfőnöke, John Booth nemrég kijelentette, nagyon reméli, hogy a kiscsapat 2014-ben is a Jules Bianchi – Max Chilton párossal vághat neki a bajnokságnak.

„Nyilvánvaló, hogy Jules jelenleg nincs olyan helyzetben, hogy a középmezőnyben harcoljon, és a jövő szempontjából fontos volna tudni, hogy lesz-e némi folytonosság Forma-1-es jelenlétében, és ha igen, akkor csapata milyen eredményekre lesz képes” – mondta Baldisserri, amikor arról faggatták, mi lehet a következő lépés Bianchi előmenetelében.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!