A Ferrarit nem érdekli, ha a bíróságon nyeri meg a bajnokságot - F1VILÁG.HU

A Ferrarit nem érdekli, ha a bíróságon nyeri meg a bajnokságot

HIRDETÉS

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint csapata akkor is megérdemelten szerzi majd meg a vb-címet, ha úgy diadalmaskodik riválisa felett, hogy kizárják a McLarent.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerint csapata akkor is megérdemelten szerzi majd meg a vb-címet, ha úgy diadalmaskodik riválisa felett, hogy kizárják a McLarent.

Két nappal a Motorsport Világtanács idei legfontosabb meghallgatása előtt, ahol a McLaren vezetőinek választ kell adniuk az új bizonyítékok kapcsán felmerült kérdésekre, di Montezemolo nem aggódik amiatt, hogy esetleg úgy nyeri majd meg a Ferrari az idei bajnoki címet, hogy megbüntetik riválisát.

“Ha a pályán kívül nyerjük meg a bajnokságot, akkor is megérdemelten leszünk világbajnokok, ugyanis azért büntették meg az eredeti győztest, mert csalt” – mondta az elnök a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában.

Bár a Ferrari a kémügy egyik főszereplője, di Montezemolo hangsúlyozta, a hónapok óta húzódó csatározások rengeteget ártottak már a Forma-1-ek.

“Ez egy olyan téma, ami árt a Forma-1-nek, és mindenkinek az az érdeke, hogy ennek a csúnya történetnek minél előbb vége legyen. Ki kell derülnie a teljes igazságnak a kémügyben.”

A Ferrari egyébként roppant nehéz helyzetbe került azok után, hogy a McLaren kettős győzelmet aratott Monzában, mellyel a wokingiak mind az egyéni, mind a csapatbajnokságban további előnyre tettek szert.

“Szomorú voltam Monzában, mert nem veszíthetünk versenyeket a megbízhatóságunk miatt” – mondta az elnök a La Stampa c. lapnak adott interjújában. “Nem szeretem az ilyen eseteket, és bízom benne, hogy vasárnap jobbak leszünk. Monzában Massa jól szerepelhetett volna, de az idei évben már túl sokszor tett be nekünk a technika, ami bosszantó.”

“Nagyon nehéz lesz megnyernünk az egyéni bajnokságot, de a Forma-1 kiszámíthatatlan sport. Természetesen a számok ellenünk beszélnek” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!