Szahíri Nagydíj

A Force India a Renault legyőzésére hajt

A Force India a Renault legyőzésére hajt

A Force India tulajdonosa, Vijay Mallya bízik abban, hogy csapata fel tudja venni a lépést, sőt idővel meg is előzheti a Renault-t, miután minden eddiginél jobban kezdte az idei szezont.


A Force India tulajdonosa, Vijay Mallya bízik abban, hogy csapata fel tudja venni a lépést, sőt idővel meg is előzheti a Renault-t, miután minden eddiginél jobban kezdte az idei szezont.

A silverstone-i bázisú alakulat az eddigi három versenyen kivétel nélkül pontot szerzett, és jelenleg a hatodik helyen áll a konstruktőrök versenyében, mindössze 12 ponttal lemaradva legnagyobb riválisa, a Renault mögött.

Bár a francia gárda is kiválóan kezdett, és agresszív fejlesztéseket tervez az idei évre, Mallya szerint csapatának mindene megvan ahhoz, hogy lépést tudjon tartani ellenfelével, sőt idővel elé kerüljön és megverje a bajnoki ötödik helyért vívott küzdelemben.

„A mezőny nagyon szoros, ahogy azt Malajziában és Ausztráliában is láthattuk. Szinte semmi nem választja el az élbolyt a középmezőnytől. Azonban az a legfontosabb a bajnokság ezen szakaszában, hogy még mindig ott vagyunk és harcolunk” – mondta a szakember.

„A Renault nagyon erősnek tűnik, de még nagyon sok verseny hátra van az idei évben, és egy előre kijelölt programot teljesítünk, ami lehetővé teszi számunkra, hogy együtt maradjunk velük, sőt mi több, remélhetőleg eléjük is kerüljünk.”

„A versenyzőink magabiztosak, a csapat kiválóan dolgozik, így azt gondolom, hogy az ötödik hely (a konstruktőrök versenyében) igenis reális eredmény lehet az idei évre a Forma-1-ben.”

Mallya azt is elmondta, hogy teljes mértékben elégedett csapata eddigi teljesítményével, mert eddig messze túlszárnyalták várakozásaikat, és álmában sem gondolta volna, hogy a négy élcsapat mögött az ötödik helyért harcolhatnak a 2010-es szezonban.

„A szezon elején azt mondtam, hogy folyamatos pontszerzők szeretnénk lenni, és az első három futamon kivétel nélkül pontot szereztünk” – magyarázta a csapatfőnök.

„Nagyon elégedett vagyok, különösen úgy, ha megnézzük, miként álltunk egy évvel ezelőtt: három futam után egyetlen pontunk sem volt, és a tízedikek voltunk a bajnokságban.”

A Force India már a tavalyi bajnsokágot is kiválóan fejezte be, a szezon második felében megszerezte első pole pozícióját, illetve dobogós helyezését, így már akkor sejteni lehetett, hogy ha nem hagy alább a lendület, akkor előrébb léphet 2010-ben.

Az indiai színekben versenyző csapatnak azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen a Renault is keményen dolgozik, abban bízva, hogy az eddigiek alapján a leggyengébbnek tartott élcsapatot, a Mercedest lenyomhatja.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!