Friss hírek

A Force India állandó pontszerző lenne

A Force India tulajdonosa, Vijay Mallya bízik abban, hogy csapata emelni tud a téten, és az elmúlt szezon második felében elért sikereit követően az állandó pontszerzők táborát erősíti majd az idei évben.


A Force India tulajdonosa, Vijay Mallya bízik abban, hogy csapata emelni tud a téten, és az elmúlt szezon második felében elért sikereit követően az állandó pontszerzők táborát erősíti majd az idei évben.

A silverstone-i bázisú gárda fantasztikusan fejezte be a tavalyi évet, a gyors pályákon az élmezőnnyel csatázott, sőt megszerezte első pole pozícióját és dobogós helyezését a Belga Nagydíjon, ahol csak egy hajszál választotta el attól, hogy ne az első helyen fusson célba.

A tavalyi modell azonban a nagy leszorító erőt igénylő pályákon csúnyán elvérzett, azonban a vezetőség biztos abban, hogy ezt a problémát orvosolták idei autójukkal, ami minden típusú pályán megállja majd a helyét, így állandó pontszerzővé léphet elő.

“Kiválóan fejeztük be a 2009-es szezont, megszereztük első pontjainkat, egy dobogós helyet, és egy hellyel előrébb léptünk a konstruktőrök versenyében” – mondta a csapattulajdonos.

“Ez már önmagában elég ahhoz, hogy magasabbra tegyük a lécet az idei évben, de elszántak vagyunk, hogy még előrébb kerüljünk. A folyamatos pontszerzés, és az alkalmi dobogó lesz a célunk az idei évben, és tudjuk, hogy ez lehetséges.”

“Bízom a versenyzőinkben, és a technikai munkatársainkban, és azt gondolom, hogy egyre jobb a csapaton belüli légkör, mindenki kezdi felvenni a ritmust.”

“Ami a téli felkészülést illeti, nagyon meg voltam elégedve a teljesítményünkkel, mind a pályán, mind a gyárban. A teszteredmények bíztatóak voltak, azonban nagyon nehéz megmondani, hogy pontosan hol állunk, ez csak a hétvégén derül ki Bahreinben.”

“A versenyzőink visszajelzései megnyugtatóak, és ez további tizedmásodperceket jelenthet, hiszen mikor kényelmesen érzik magukat az autóban, akkor tudnak csak valóban támadni, mikor arra szükség van.”

Mind Vitantonio Liuzzi, mind Adrian Sutil elmondta, hogy az első tíz a céljuk a hétvégi szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, ami az idei évben már pontszerzést jelenti, ugyanis a megnőtt mezőny miatt változott a pontrendszer.

A csapat azt is megerősítette, hogy tartalékversenyzője, Paul di Resta a hétvégén nem kap vezetési lehetőséget a pénteki szabadedzéseken, de a szezon során többször is bizonyíthat majd az egyik autóval a tréningeken.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

A Force India állandó pontszerző lenne
Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek
Russell újra Mercedesben: Gumiteszt a Hungaroringen!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!