A Force India az ötödik helyet célozza meg jövőre

A Force India csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley meg van győződve arról, az indiai kiscsapat 2014-ben képes lehet arra, hogy a legjobb öt csapat között zárja a bajnokságot.


A Force India csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley meg van győződve arról, az indiai kiscsapat 2014-ben képes lehet arra, hogy a legjobb öt csapat között zárja a bajnokságot.

A silverstone-i központú alakulat hatodikként zárt idén az összetett pontversenyben, legjobb eredményét Paul di Resta érte el a Bahreini Nagydíjon, amikor negyedik lett.

A Force India célja, hogy 2014-ben egy pozíciót előrelépjen, és az ötödik helyen végezzen a gyártók versenyében. Az istálló jövőre egy vadonatúj versenyzőpárossal, a Nico Hülkenberg – Sergio Pérez kettőssel vág neki a küzdelmeknek.

Bob Fernley szerint a motorok jövőre döntő jelentőséggel bírnak majd, ha tehát a Mercedes versenyképes erőforrással áll elő 2014-re, a Force India ütőképes lehet.

„Jövőre előrébb kell végeznünk” – mondta a csapatfőnök-helyettes az AUTOSPORT-nak.

„Ha jól döntöttünk a hajtásláncot illetően – márpedig ez csak akkor derül ki, ha elkezdünk körözni –, akkor a dobogós helyekért, és legalább a bajnokság ötödik helyéért harcolhatunk. Ez lesz a célunk.”

„Mi voltunk az első partnercsapat, mely aláírt a Mercedesszel, már márciusban megegyeztünk erről, és feltehetően az elsők között álltunk át a 2014-es autó tervezésére is, szóval nagyon optimisták vagyunk.”

Fernley arra számít, jövőre az aerodinamikának jóval kisebb jelentősége lesz majd, mint az elmúlt években.

„A legnagyobb különbséget a motor jelenti majd. Jó kasztnira lesz szükség, de kétlem, hogy olyan kulcsfontosságú lesz az aerodinamika, mint a korábbi években.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS