A Force India beveti a Red Bull korábbi trükkjét

A Force India megerősítette, hogy tavalyi autója egy módosított változatával kezdi meg a téli teszteket Valenciában, és vadonatúj versenygépét csak a másfél héttel később megrendezésre kerülő második tesztprogramon veti be Jerezben.


A Force India megerősítette, hogy tavalyi autója egy módosított változatával kezdi meg a téli teszteket Valenciában, és vadonatúj versenygépét csak a másfél héttel később megrendezésre kerülő második tesztprogramon veti be Jerezben.

A silverstone-i bázisú alakulat vezetése úgy érzi, hogy az ezzel nyert extra fejlesztési idő a szélcsatornában komoly előnyt jelenthet majd számára a riválisokkal szemben.

Mindez egyébként nem új dolog, hiszen az elmúlt szezonban mindkét bajnoki címet bezsebelő Red Bull Racing is a régi autójával kezdte meg a téli teszteket a tavalyi évben, hogy még több időt tudjon eltölteni új modellje fejlesztésével – és megérte.

„Nagyon figyelmesen és óvatosan megterveztük a szezonkezdésünket, illetve az új Force India, a VJM04 bemutatását” – mondta Otmar Szafnauer a Reuters hírügynökségnek.

„A csapat mind a négy téli teszten részt fog venni, és a VJM03-as kódszámú modellünket fogjuk használni az első teszten Valenciában, még mielőtt bevetnénk a VJM04-est az egy héttel később megrendezésre kerülő teszten Jerezben.”

A Red Bull és a többi élcsapat egyébként már korábban jelezte, hogy új autóját fogja pályára küldeni az első teszten, amely február elsején veszi majd kezdetét Valenciában.

Bár sokan úgy gondolják, hogy minél fontosabb lenne a lehető legkorábban megkezdeni az új autó tesztelését a pályán, hogy több idő maradjon a hibakeresésre, és az új Pirelli gumikkal való ismerkedésre, Szafnauer szerint a szélcsatornában eltöltött extra idő mindennél fontosabb.

„Egy héttel később kezdeni az új autó pályatesztjét, néhány héttel több időt biztosít számunkra a szélcsatornában, mikor a legproduktívabbak vagyunk az új elemek fejlesztésében” – mondta a szakember.

„Úgy gondoljuk, hogy a mi méreteinkkel és erőforrásainkkal előnyösebb számunkra, ha egy héttel eltoljuk az új autó pályabemutatóját, és az így szerzett extra időt a szélcsatornában elvégezhető munkára fordítjuk.”

Az első téli teszt február 1. és 3. között kerül megrendezésre Valenciában, majd azt követően február 10. és 13. között körözhetnek a csapatok a szintén spanyolországi Jerezben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS