A Force India elengedné pilótáit az élcsapatokhoz

A Force India vezetősége nem gördít akadályt jelenlegi pilótái, Paul di Resta és Nico Hülkenberg elé, ha ők valamelyik nagyobb csapatnál akarnák folytatni pályafutásukat.


A Force India vezetősége nem gördít akadályt jelenlegi pilótái, Paul di Resta és Nico Hülkenberg elé, ha ők valamelyik nagyobb csapatnál akarnák folytatni pályafutásukat.

A 2012-es szezonból a mai Olasz Nagydíjjal együtt még nyolc futam hátra van, de a színfalak mögött már javában zajlik a 2013-as szezonra való felkészülés, amelynek egyik fontos eleme a pilótapárosok fixálása. Jelenleg több istállónál is van még szabad hely, és az élcsapatokkal gyakran kapcsolatba hozzák a Force Indiai versenyzőit is.

Jelenleg a Ferrari, a Mercedes és a McLaren sem véglegesítette még jövő évi felállását, egy hely még lényegében mindegyik csapatnál kiadó. Michael Schumacher és Lewis Hamilton döntése indíthatja be a pilótakeringőt.

A Ferrarinál Hülkenberg neve gyakran felmerül a hírekben, di Resta pedig a Mercedesszel ápolt jó viszonya révén a McLarennél vagy a Mercedesnél is számításba jöhet. További érdekesség, hogy a Force Indiának a Mercedes és a McLaren is partnere, valamint tartalékpilótaként foglalkoztatják a Ferrari akadémiájának oszlopos tagját, Jules Bianchit.

Egy biztos, a Force India 2013-ra is érvényes szerződésük ellenére elengedné az élcsapatokhoz pilótáit. „Jövő évi felállásunkat már fixáltuk. Pilótáinkat hosszú távú szerződés köti hozzánk. Ha bármiféle változtatásra mégis sor kerülne, azt nem mi kezdeményezzük majd”- idézte az Autosport Bob Fernley-t, a Force India csapatfőnök-helyettesét.

„Nem akarjuk elveszíteni sem Pault, sem Nicót, mert mindketten tehetséges, fiatal pilóták. Ugyanakkor minden áron marasztalni sem akarunk senkit, mert annak utána nem lenne jó vége. Szóval, ha a négy nagy csapat valamelyikétől ajánlat érkezik, akkor leülünk tárgyalni velük, de nekünk is jól kell járnunk az üzlettel”- tette hozzá Fernley, aki szerint tehát van az a pénz, amiért elengedik versenyzőiket.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!