Orosz Nagydíj

A Force India elhitte, nyerhet Kanadában

A Force India alakulatánál őszintén hittek abban, megnyerhetik a vasárnapi Kanadai Nagydíjat, Sergio Pérez fékhibája miatt azonban végül esélyük sem volt erre.


A Force India alakulatánál őszintén hittek abban, megnyerhetik a vasárnapi Kanadai Nagydíjat, Sergio Pérez fékhibája miatt azonban végül esélyük sem volt erre.

A silverstone-i kiscsapat autója kiválóan gazdálkodott a Pirelli abroncsaival Montrealban, versenyzői, Nico Hülkenberg és Sergio Pérez pedig egykiállásos taktikával próbáltak előrébb kerülni a versenyen.

A futam utolsó szakaszában Péreznek jó esélye kínálkozott arra, hogy akár a futamgyőzelemért is harcba szálljon, egy fékhiba miatt azonban veszített a tempóból, a Felipe Massával való ütközés miatt pedig kiesett a versenyből.

Amikor Otmar Szafnauert, a Force India ügyvezetőjét arról faggatták, hittek-e a győzelemben, így felelt: „Igen. Amikor a Mercedes mindkét versenyzője jelentkezett a rádión, hogy problémái vannak, úgy hittük, megnyerhetjük a futamot.”

„Az első dolog, amit tettünk, hogy egyeztettünk a Mercedes mérnökeivel, hogy lehetnek-e hasonló problémáink. Ők azt mondták, hogy minden rendben, a mi versenyzőinknek nincsenek gondjai, folytassuk tovább. Nagyon optimisták voltunk, amikor ezt hallottuk.”

Habár Pérez közel tudott kerülni Nico Rosberghez, nem tudta megelőzni a németet, majd fékproblémái miatt a Red Bull duója is megelőzte.

A verseny utolsó körében aztán jött a vitatott incidens Massával.

„Két-három körrel a baleset előtt volt némi probléma egy szenzorral, amit újraindítottunk. Sergio szólt a rádión, hogy baj van a fékekkel. Mi szóltunk neki, hogy indítsa újra a szenzort, és mivel a Red Bullok már nagyon közel voltak, így el tudtak menni mellette. Szóval újra kellett indítani a rendszert, utána minden rendben volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS