Friss hírek

A Force India is újoncokat tesztel Jerezben

A Force India megerősítette, hogy a DTM éllovasa, Paul di Resta, és az Indy Light bajnoka, JR Hildebrand tesztelési lehetőséget kap a decemberi eleji háromnapos tesztprogram első két napján a spanyolországi Jerezben.

A Force India megerősítette, hogy a DTM éllovasa, Paul di Resta, és az Indy Light bajnoka, JR Hildebrand tesztelési lehetőséget kap a decemberi eleji háromnapos tesztprogram első két napján a spanyolországi Jerezben.

Az idén életbe lépett teszttilalom miatt a versenyzők a szezonzáró után legkorábban csak a február elején megrendezésre kerülő első kollektív tesztprogramon gördülhetnek pályára, a köztes időszakban pedig csak újoncokat tesztelhetnek a csapatok.

A szezonzáró után mindössze egyetlen tesztprogramot rendeznek az idei évben, december 1. és 3 között Jerezben, ahova a csapatok újonc versenyzőkkel érkeznek.

A silverstone-i bázisú alakulat a Di Resta – Hildebrand párossal gördül majd pályára a tesztek első két napján, ahol a két versenyző felváltva fog körözni délelőtt és délután.

A Mercedes által is nagyra értékelt 23 éves skót, aki a tavalyi szezon végén már tesztelt a McLaren színeiben, alig várja, hogy ismét beülhessen egy forma-1-es versenygépbe.

“Már rég volt, mikor legutóbb forma-1-es autót teszteltem, de nagyon sokat dolgoztam a szimulátorban, és mindent beleadtam a DTM bajnokságban, így magabiztos vagyok, hogy hamar felveszem a ritmust” – mondta di Resta.

“Ez egy nagyon izgalmas lehetőség számomra, hiszen mindig is a Forma-1 volt a nagy álmom, és úgy érzem, hogy ezzel egy lépéssel közelebb kerülhetek ennek megvalósításához.”

“Tisztában vagyok azzal, hogy még sokat kell bizonyítanom, és több tapasztalatra van szükségem mind az autók, mind az F1-es környezet terén, hogy állandó ülést kapjak, de az még csak a kezdete annak, ami reményeim szerint egy fényes jövő lesz a Force Indiával.”

Hildebrand is izgatottan várja a jövő heti tesztet, ami nem csoda, hiszen még soha nem ült forma-1-es versenyautóban.

“Már nagyon várom életem első f1-es tesztjét” – mondta a 21 éves kaliforniai pilóta. “Rengeteget hallottam már az autók teljesítményéről, és tudom, hogy sokkal gyorsabb és jobban reagáló lesz, mint bármi más, amit eddig vezettem.”

“Tudom, hogy hatalmas kihívás lesz, de úgy érzem, készen állok. Célom az, hogy minél előbb megtanuljam a pályát és az autót, aztán pedig remélhetőleg megmutathatom a bennem rejlő potenciált.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

A Force India is újoncokat tesztel Jerezben
Gasly: Vezére lettem az AlphaTauri csapatának
Az FIA miatt lassult le a Red Bull, a Mercedes pedig egy trükknek köszönhetően gyorsult fel?
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!