A Force India két éven belül győzelmet szerezne

A Force India tulajdonosa, Vijay Mallya bízik abban, hogy csapata két éven belül a győzelmekért harcolhat a Forma-1-ben, miután a hét elején bejelentette, technikai együttműködést kötött a McLaren Mercedesszel.

A Force India tulajdonosa, Vijay Mallya bízik abban, hogy csapata két éven belül a győzelmekért harcolhat a Forma-1-ben, miután a hét elején bejelentette, technikai együttműködést kötött a McLaren Mercedesszel.

Az indiai milliárdos hétfőn bejelentette, hogy öt évre szóló technikai partneri szerződést kötött a wokingi alakulattal és a német autógyártóval, melynek köszönhetően a Force India ugyanazt a motort, váltót, és KERS rendszert használja majd a jövő évtől, mint a McLaren.

Az idei évben Ferrari erőforrásokkal futó Force India egyetlen pontot sem szerzett, azonban Mallya bízik abban, hogy jövőre már folyamatosan ott lehetnek a pontszerző helyeken, és 2010-ben a győzelmekért harcolhatnak a versenyeken.

“Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a Forma-1-ben semmi nem megy egyik pillanatról a másikra, komoly változást nem lehet hirtelen elérni, hiszen nagyon versenyképes a mezőny, éppen ezért semmire nincs garancia” – mondta Mallya.

“A többi csapat sem áll le a fejlesztéssel, folyamatosan javítani fognak autóikon 2009-ben, mikor szemre is teljesen más versenygépek gördülnek majd pályára. Meglátásom szerint legkorábban 2010-ben kezdhetünk el harcba szállni a futamgyőzelmekért, azonban nagyon jó lenne, ha folyamatosan pontokat tudnánk szerezni 2009-ben. Ez már alapból hatalmas előrelépés lenne.”

A McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh elmondta, céljuk az, hogy a Force Indiát győztes csapattá varázsolják, bár tisztában van azzal, hogy ez nem lesz egyszerű a jelenlegi, hihetetlenül versenyképes mezőnyben.

“Bízunk abban, hogy asszisztálásunkkal, és tanácsainkkal mindent meg tudunk adni a csapatnak ahhoz, hogy győztessé válhasson” – mondta a szakember. “Az embereknek nem szabad megfeledkezniük arról, hogy a mezőny eleje és vége között nincs olyan hatalmas különbség.”

“Ha csak 2%-ot is fejlesztünk a Force India teljesítményén, már az óriási előrelépést fog jelenteni a Forma-1 szempontjából. Meggyőződésem, hogy segíteni tudunk a Force Indiának abban, hogy előrébb kerüljön a mezőnyben.”

Mallya azt is elmondta, egyik nagy álma és célja, hogy az első Indiai Nagydíjon, melyre előreláthatólag 2011-ben kerül sor, egyik autójuk az első háromban végezzen, és hazai közönség előtt felállhassanak a dobogóra.

“Boldog lennék, ha az egyik Force India versenyzőt a dobogón láthatnám az első Indiai Nagydíjon” – mondta az üzletember. “2011-ben kerül megrendezésre első hazai versenyünk, így miért ne sikerülhetne?”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS