Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

A Force India követné a Toro Rosso példáját

A Force India követné a Toro Rosso példáját

A Force India elnöke, Vijay Mallya úgy gondolja, hogy a 2009-es szezon lesz csapata számára az igazi teszt, miután az idei évet az ismerkedéssel és a tanulással töltötték a Forma-1-ben.

A Force India elnöke, Vijay Mallya úgy gondolja, hogy a 2009-es szezon lesz csapata számára az igazi teszt, miután az idei évet az ismerkedéssel és a tanulással töltötték a Forma-1-ben.

A silverstone-i bázisú alakulat, amely a tavalyi évet Spyker név alatt teljesítette, eddig még egyetlen pontot sem szerzett az idei szezonban, ám Mallya egyáltalán nem aggódik emiatt, hiszen számára sokkal fontosabb, hogy jól teljesítsenek 2009-ben.

“Figyelem, mennyit fejlődik a csapat. Versenyképesebbnek kell lennünk, de 2009 lesz az igazi teszt számunkra” – mondta Mallya.

“Mindig is mondtam, hogy apró lépéseket teszünk majd 2008-ban, mint például bejutunk az időmérő második körébe, és azt gondolom, hogy ezt sikerült is elérnünk.”

“Versenyben vagyunk, néha megverjük a Hondát és a Williamst. 2009-ben viszont nem lesznek mentségeink, ezzel tisztában vagyok, és mindent megteszek azért, hogy bizonyosságot szerezzek arról, hogy versenyképesek leszünk.”

Mallya azt is elmondta, hogy a Toro Rosso szenzációs futamgyőzelme az Olasz Nagydíjon mindenképpen feltüzelte csapatát, és most abban bíznak, hogy a Force India is megismételheti ezt a bravúrt a következő idényben.

“Nem is lehetnék boldogabb ember” – mondta az indiai a Toro Rosso győzelme kapcsán. “Odamentem Gerhard Bergerhez és Franz Tosthoz, hogy gratuláljak nekik az időmérő, és természetesen a verseny után.”

“Fantasztikus, hogy a Forma-1 bizonyította, a független csapatok is győzelmet arathatnak. Ez a Force India teljesítményére is pozitív hatással lehet, és bízom benne, hogy mi is hasonló helyzetben leszünk a jövő évben.”

Ami pedig a hétvégi Szingapúri Nagydíjat illeti, Mallya mindenképpen esőt vár az esti versenyre, ám még így sem gondolja azt, hogy bármiféle előnyben lennének pilótáik a hétvégén.

“Nagy lutri lesz a dolog. Én már 25 éve szingapúri lakos vagyok, és egyet elmondhatok: minden este esik az eső” – magyarázta a milliárdos.

“Nem kell az esőért imádkoznod, az jön magától. Az emberek azt mondják, hogy az eső kedvez a Force Indiának, de az eső mindenkire ugyanúgy hat. Nem csak mi kapunk különleges lehetőséget. Ha ez kihívás a többi versenyzőnek, akkor a mieinknek is az.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!