A Force India már a jövő évre koncentrál - F1VILÁG.HU

A Force India már a jövő évre koncentrál

A Force India csapatvezetője, Vijay Mallya elmondta, nemsokára teljes gőzzel a 2009-es idényre koncentrálnak majd, hogy maximálisan kihasználhassák az új szabályok bevezetésével járó lehetőségeket.

A Force India csapatvezetője, Vijay Mallya elmondta, nemsokára teljes gőzzel a 2009-es idényre koncentrálnak majd, hogy maximálisan kihasználhassák az új szabályok bevezetésével járó lehetőségeket.

Az indiai gárda a tervek szerint egy szuperkapcsolású váltóval rukkol elő az augusztus elején megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjon, melytől a vezetőség komoly javulást remél. Mallya azonban elárulta, jelenleg elsősorban nem ez foglalkoztatja a csapatot.

A gárda vezetője annak ellenére nyilatkozott így, hogy az idei tervet – miszerint a kvalifikáción megpróbálnak a második etapba is bejutni – még nem sikerült teljesíteniük.

“A szezon elején, Melbourne-ben jobbak voltunk. A Hondával, a Williamsszel, és a Toro Rossóval is felvettük a versenyt” – nyilatkozta az üzletember. “Végeztünk a 12., 11. és a 10. helyen, sőt Monacóban az egyik autónk a negyedik helyért küzdött. Aztán egy idő után elkezdtünk lemaradni, és egyre világosabbá vált, hogy a többiek jóval nagyobbat fejlődtek, mint mi.”

“Silverstone-ban már bevezettünk néhány új elemet, amelyek visszazökkentettek minket az eredeti pozíciónkba, de szükség van további újításokra ahhoz, hogy erősebbé váljunk. Ezek közül néhányat már ki is próbáltunk, és Hockenheimben alkalmazni fogunk.”

“Mindemellett mi vagyunk az egyetlen csapat, amelynek még nincs fokozatmentes sebességváltója, és ezzel jó néhány tizedet vesztünk. Csak akkor leszünk igazán versenyképesek, ha ezt sikerül kifejlesztenünk, és már élesben is bevetjük.”

“Az említetteken kívül nem tervezünk más nagy változtatást, hiszen itt az ideje, hogy 2009-re kezdjünk el koncentrálni, amely nagy lehetőségeket rejt magában. Higgyék el nekem, hogy a szívemet, lelkemet, pénzemet, és minden mást beleadok majd a felkészülésbe!”

A csapat olasz pilótája, Giancarlo Fisichella azonban elmondta, hogy a nagy előrelépés nem ezen a hétvégén Hockenheimben, hanem csak később, Magyarországon történik meg.

“Azt hiszem, az új váltó bevezetése a legfontosabb, ennek ellenére Németországban is igyekezni fogok, hiszen az angliai versenyen alkalmazott új csomag segítségével már csak két tizeddel maradtunk le az időmérő edzés második etapjáról.”

Mallya továbbá figyelmeztette csapatát, hogy a jövőben jobban használja ki a felbukkanó lehetőségeket, különösen azokat, amelyek egy kaotikus versenyen bukkannak fel.

“Számos variáció létezik a Forma-1-ben. Van olyan is, hogy miközben egy valamit jól csinálsz, két másik dolgot elrontasz, és semmi értelme nem volt annak, hogy hajtottál. Ez teszi érdekessé, de egyben frusztrálóvá is.”

“Nagyon zavar, hogy Rubens Barrichello csak pár tizedre volt Adriantól Silverstone-ban a kvalifikáción, és később is volt olyan helyzet, hogy a 10. és a 11. helyen álltak. Mint tudjuk, Barrichello dobogós lett, tehát mi valamit elrontottunk. Remélem, ilyen nem fordul többet elő” – ette hozzá a csapatfőnök.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!