A Force India megerősítette jövő évi felállását - F1VILÁG.HU

A Force India megerősítette jövő évi felállását

HIRDETÉS

Ahogy arra számítani lehetett, a Force India változatlan versenyzői felállással vég neki a jövő évnek, miután mind Adrian Sutil, mind Vitantonio Liuzzi szerződését meghosszabbították, erősítette meg a csapat mai közleményében.

Ahogy arra számítani lehetett, a Force India változatlan versenyzői felállással vég neki a jövő évnek, miután mind Adrian Sutil, mind Vitantonio Liuzzi szerződését meghosszabbították, erősítette meg a csapat mai közleményében.

“Örülünk annak, hogy megtarthatjuk Adrian és Tonio szolgálatait még egy szezonra” – mondta a csapat tulajdonosa és vezetője, Dr. Vijay Mallya.

“Mindig hangoztattuk, hogy a folytonosság kulcsfontosságú a csapat fejlődésének ezen szakaszában, és hosszú évek óta ez lesz az első alkalom, hogy nem csak versenyzői felállásunk, hanem a motorunk, és a felső vezetés is azonos lesz.”

“Úgy gondolom, hogy ezzel a stabilitással kiváló alapot biztosítunk ahhoz, hogy az idei évben mutatott remek teljesítményünkre építve továbblépjünk. Biztos vagyok abban, hogy az egyik legdinamikusabb felállásunk lesz a mezőnyben.”

Sutil, aki jövőre zsinórban negyedik szezonját kezdheti meg a silverstone-i bázisú gárda színeiben, örült a mai bejelentésnek, és úgy érzi, eredményes lesz majd csapata 2010-ben.

“Jól érzem magam a csapatban, olyan, mint a családom, és mikor így érzel, teljes energiáddal arra tudsz koncentrálni, hogy jól teljesíts a pályán” – mondta a német pilóta, aki nem titkolta céljait.

“Jövőre folyamatosan ott akarok lenni a pontszerző helyeken, és néha a dobogóért is harcba szeretnék szállni. A csapatnak is hasonló céljai vannak. Jó irányba haladunk, így biztos vagyok abban, hogy még sikeresebbek lehetünk, mint az elmúlt szezonban voltunk.”

Liuzzi, aki Giancarlo Fisichella helyét vette át a szezon utolsó öt versenyén, miután az olasz a Ferrarihoz igazolt a sérült Massa helyére, 2007 után először kapott teljes állású versenyzői szerződést a Forma-1-ben.

“Mindig is az volt a célom, hogy visszatérjek 2010-ben, és ez végül sikerült is” – mondta az olasz. “Úgy érzem, hogy a szezon utolsó öt versenye, ahol lehetőséget kaptam a bizonyításra, csak bemelegítés volt: visszarázódtam, megismertem az autót, és visszajött az érzés.”

“Most, hogy ezen túlvagyok, úgy érzem, hogy készen állok még keményebben hajtani jövőre. Igen erősek voltunk a 2009-es szezon második felében, így ha ezt folytatni tudjuk, akkor azt gondolom, hogy egy eredményes évad elé nézünk.”

Hirdetés

“Egyértelműen a pontszerzés a cél, és az, hogy mindenkinek megmutassuk, mire vagyunk képesek.”

A csapat a harmadik versenyző kilétéről a jövő heti jerezi tesztprogram után dönt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!