Friss hírek

A Force India meglepetésre készül jövőre

A Force India tulajdonosa, Vijay Mallya biztos benne, hogy csapata sokkal versenyképesebb lesz a következő szezonban, miután rengeteget tanult debütáló évében a Forma-1-ben.

A Force India tulajdonosa, Vijay Mallya biztos benne, hogy csapata sokkal versenyképesebb lesz a következő szezonban, miután rengeteget tanult debütáló évében a Forma-1-ben.

Az indiai milliárdos, aki egyébként a Kingfisher tulajdonosa is egyben, bevallotta, hogy nem volt egyszerű számukra az idei év, azonban sokat tanultak, és biztos benne, hogy komolyabb előrelépést tudnak majd elérni 2009-ben – különösen úgy, hogy szinte alapjaiban változnak meg a szabályok a Forma-1-ben.

Hirdetés
 

“A Force India bizonyította, hogy folyamatosan javul a teljesítménye, és egyre feljebb kerül a mezőnyben” – mondta a csapatvezető a Forma-1 hivatalosa weboldalának adott nyilatkozatában.

“Már tudjuk, milyen komoly kihívást jelent a királykategória, éppen ezért azt gondolom, hogy még jobbak és erősebbek leszünk majd 2009-ben. Nem csak a tavalyi, hanem az elmúlt három év lemaradását is be kellett hoznunk. Azonban sikerült, pedig egyre versenyképesebb a mezőny, ami mindenképpen jót tesz a sportnak.”

“Optimista vagyok, hiszen azt gondolom, hogy jó irányba haladunk. Már tudom, mit kell tennem, kik ellen versenyzek, így jobban tervezhetek. Biztos vagyok benne, hogy a Force India számára sokkal eredményesebb lesz a 2009-es idény.”

Mallya azt is elárulta, hogy a jövő hétvégi Európa Nagydíjon már élesben is bevetésre kerülő gyorskapcsolású váltójukkal befejeződtek az idei autó fejlesztései, és mostantól kezdve már teljes erőbedobással a 2009-es szezonra koncentrálnak.

“Budapesten még nem használtuk az új váltót, azonban Valenciában már bevetjük azt. Ez volt egyébként a 2008-as autó utolsó komolyabb fejlesztése, mostantól kezdve pedig már teljes erőbedobással a jövő évi versenygépre koncentrálunk” – magyarázta az indiai üzletember, aki elhintette, hogy nagy valószínűséggel változatlan versenyzői felállással vágnak majd neki a 2009-es idénynek.

“Két kiváló versenyzőm van. Giancarlo tapasztalata pótolhatatlan, míg Adrian hatalmas tehetség. Úgy vélem, hogy versenyről versenyre egyre jobb, és egyenletesebb teljesítményt nyújt. Elégedett vagyok velük, és ami a legfontosabb, hogy a hozzáállásukkal sincs probléma, mindent megtesznek azért, hogy előrébb kerüljön a csapat.”

“Úgy gondolom, hogy elégedettek lesznek a 2009-es autóval, amely biztos vagyok benne, hogy komoly előrelépés lesz elődjéhez képest, és akár meglepetést is okozhat a jövő évben” – tette hozzá Mallya.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!