A Force India nem tudja, mire számítson - F1VILÁG.HU

A Force India nem tudja, mire számítson

HIRDETÉS

A Force India alakulatánál fogalmuk sincs arról, mekkora előrelépést sikerül majd tenniük a hétvégi Spanyol Nagydíjon a bevetésre kerülő újításoknak köszönhetően.


A Force India alakulatánál fogalmuk sincs arról, mekkora előrelépést sikerül majd tenniük a hétvégi Spanyol Nagydíjon a bevetésre kerülő újításoknak köszönhetően.

Az indiai kiscsapat a mezőny többi tagjához hasonlóan több újítással érkezik meg Barcelonába, melyek egy részét már a múlt heti, mugellói teszten is kipróbálta a csapat.

A gárda csapatfőnöke, Vijay Mallya elmondta, bíznak abban, hogy harcban lehetnek a konstruktőri ötödik helyért 2012-ben, ám olyan kiszámíthatatlanok az erőviszonyok, hogy lehetetlen jóslatokba bocsátkozni – az előttünk álló hétvégére vonatkozóan is.

„Talán közelíthetünk az ötödik hely felé a bajnokságban, de továbbra is nehéz kiolvasni a csapatok versenyképességét” – mondta a szakember.

„Minden verseny más meglepetéssel szolgált, és nagyon nehéz jósolgatni az időmérő, vagy a verseny előtt. Most, hogy az európai szezon elkezdődik, lehetőségünk van több fejlesztést felrakni az autóra. Ezt már ezen a hétvégén elkezdjük, amikor kipróbálunk néhány újítást, melyeket kiértékeltünk Mugellóban, az elmúlt héten.”

„Viszont emlékeznünk kell arra, hogy a legtöbb csapat előrelépéseket tesz Barcelonában, szóval még látnunk kell, milyen hatással is lesz ez a mi teljesítményünkre.”

Mallya hozzátette, idén a gumik miatt kiemelt jelentőséggel bír a megfelelő stratégia megválasztása – mint ahogyan azt Paul di Resta eredménye is bizonyítja, aki Bahreinben hatodikként ért célba egy kétkiállásos taktikának köszönhetően.

„Mint ahogy az autó fejlesztése tekintetében, úgy keményen dolgozunk azon is, hogy maximalizáljuk a stratégiákban rejlő lehetőségeket, és, hogy versenyzőink is hibátlan teljesítményt nyújtsanak a versenyeken. Ez nagyon fontos idén, mivel nagyon kicsi a különbség a csapatok közt. Ha a továbbiakban is sikerül úgy teljesítenünk, mint Bahreinben, akkor ezen a hétvégén is pontokra hajthatunk majd.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!