A Force India radikális újításokat tesztel a héten - F1VILÁG.HU

A Force India radikális újításokat tesztel a héten

HIRDETÉS

A Force India vezetése megerősítette, radikális újdonságokat tesztel ezen a héten Silverstone-ban, hogy esélye legyen közelebb kerülni legközelebbi riválisaihoz a szezon hátralévő részében.


A Force India vezetése megerősítette, radikális újdonságokat tesztel ezen a héten Silverstone-ban, hogy esélye legyen közelebb kerülni legközelebbi riválisaihoz a szezon hátralévő részében.


Az indiai kézben lévő kiscsapat komoly tesztprogram előtt áll, ugyanis a VJM01-es kódszámot viselő versenygép egy teljesen új aerodinamikai csomagot kap, mely többek között magában foglal egy új – Red Bull-féle “cápauszony” – motorborítást, és első lengéscsillapítót.

“Egy komoly tesztprogram előtt állunk” – mondta Mike Gascoyne, a Force India technikai vezetője az Autosportnak.

“Egy teljesen új aerodinamikai csomagot fogunk bemutatni. Új kasztnit, oldallemezeket, diffúzort, első szárnyat, és motorborítást fogunk tesztelni. Egy új első lengéscsillapítót is kipróbálunk, illetve a felfüggesztést is átdolgozzuk. Bízunk benne, hogy a változtatások komoly teljesítménybeli javulást eredményeznek majd a közeljövőben.”

“Mindenképpen szükségünk van egy javítócsomagra, ugyanis a Forma-1-ben hatalmas a küzdelem, és egy másodpercre kell, hogy legyél a pole pozíciótól, ha be akarsz jutni az időmérő második etapjába.”

“Ez jó a Forma-1-nek, de mi vagyunk a legkisebb és legfiatalabb csapat a mezőnyben, így nem egyszerű a dolgunk. Viszont ezzel nincs probléma, keményen dolgozunk, hogy minden rendben legyen a házunk táján.”

Gascoyne bízik benne, hogy az újítások meghozzák majd a várt sikert, és azt is elhintette, szupergyors kapcsolású váltójuk, nagy valószínűséggel az augusztus elején megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjon debütál.

“Legalább fél másodpercet kellene javulnunk körönként, és bízunk benne, hogy néhány tizedet gyorsulunk majd az új elemekkel, melyeket a héten tesztelünk először a pályán. Ezt követően az új váltónkat is bemutatjuk, szóval számos újítással készülünk a szezon hátralévő részére” – tette hozzá a szakember.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!