Friss hírek

A Force India reális esélyt lát a dobogóra 2010-ben

A Force India tulajdonosa, Vijay Mallya úgy gondolja, hogy csapatának esélye van a dobogós helyezésekre az idei szezonban, miután kiválóan teljesített idei versenygépük a szezonnyitón Bahreinben, ahol csak a balszerencse miatt nem tudtak több pontot begyűjteni.


A Force India tulajdonosa, Vijay Mallya úgy gondolja, hogy csapatának esélye van a dobogós helyezésekre az idei szezonban, miután kiválóan teljesített idei versenygépük a szezonnyitón Bahreinben, ahol csak a balszerencse miatt nem tudtak több pontot begyűjteni.

Adrian Sutil az első tízből vághatott neki a 49 körös megmérettetésnek Bahreinben, miután simán bejutott az időmérő utolsó körébe, ám az első kanyarkombinációban megpörgött, aminek következtében azonnal visszacsúszott az utolsó pozíciók egyikébe.

A német versenyző végül felzárkózott a 12. helyre, azonban pontot nem tudott szerezni, ám csapattársa, Tonio Liuzzi megmentette csapata becsületét, és kilencedik helyével két pontot gyűjtött csapatának az évad első versenyén.

„Úgy gondolom, hogy nagyon versenyképesek vagyunk, és minden a terveknek megfelelően halad, így elégedettek lehetünk” – mondta Mallya, visszatekintve a szezonnyitóra.

„A tavalyi évben azt mondtam, hogy alkalom adtán pontokat kell szereznünk, és végül 13 ponttal fejeztük be a szezont, ami azt gondolom, hogy tiszteletreméltó. Az idei évben azt mondtam, hogy folyamatosan ott kell lennünk a pontszerző helyeken.”

„Ez már az első versenyen sikerült, és azt gondolom, minden adott ahhoz, hogy a jövőben is minden versenyen pontot szerezzünk. Az sem lepne meg, ha megcsípnénk egy-két dobogós helyezést a szezon folyamán. Jövőre pedig már folyamatosan ott kell lennünk a pontszerző helyekért vívott küzdelemben.”

Mallya azt is elmondta, hogy teljes mértékben elégedett a VJM03-as kódszámmal ellátott modelljük versenytempójával, és annak gumihasználatával, jóllehet még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni az első versenyen látottakból.

A szakember továbbá dicsérő szavakkal illette Liuzzit, aki hibátlan versenyt teljesített, végig vigyázott az abroncsokra, és nem utolsó sorban két pontot szerzett a csapatnak, ami még úgy sem egyszerű, hogy idéntől az első tízet jutalmazzák.

„Az első tízből kell rajtolni, hogy esélyed legyen a pontszerzésre” – magyarázta. „A négy nagy névvel – McLaren, Ferrari, Mercedes, Red Bull – nem lehet felvenni a kesztyűt, de annak nagyon örülök, hogy a többiek előtt vagyunk.”

„A versenytempónk is kiváló volt, ami azt gondolom, hogy nagy szó egy ilyen relatíve kis csapattól, mint amilyen mi vagyunk. A másik, aminek még nagyon örülök, az Tonio teljesítménye. Nem csak magának bizonyított, hanem egy kiváló versenyt futott”

„Spórolt a gumikkal, miközben gyors volt, és pontszerző helyen hozta be autóját. Minden dicséretet és tiszteletet megérdemel” – tette hozzá a csapatfőnök.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!