A Force India versenyzői nem elégedettek - F1VILÁG.HU

A Force India versenyzői nem elégedettek

HIRDETÉS

Ugyan a középmezőnyből indulhat Sergio Pérez és Estaban Ocon, mégis ennél ütőképesebbnek érzik autójukat.


Ugyan a középmezőnyből indulhat Sergio Pérez és Estaban Ocon, mégis ennél ütőképesebbnek érzik autójukat.

Kiábrándító, hogy ilyen kevesen múlt bejutni a legjobb tízbe. Azonban a 11. rajthely nem rossz pozíció, és biztosan pontokért tudunk majd versenyezni. Nagyon szoros a mezőny közepe, kétségkívül nagy csata várható a futamon. Nagyon alacsony a gumikopás, és nagy kihívás lesz megtalálni a megfelelő ritmust a verseny alatt. Ezen a pályán nehéz előzni, de keményen fogok holnap harcolni. Mindent megteszek azért, hogy jól induljon a szezonom.” – nyilatkozott Pérez az ausztrál időmérő után.

A mexikói kevesebb, mint egy tized másodperccel maradt le a Q1-ről, és csapattársa, Esteban Ocon sem jutott a legjobb tíz közé.

Ezen a héten eddig minden a tanulásról szólt Melbourne-ben, és nem érzem különösebben elégedettnek magam a mai eredményemmel az időmérőn. Igen, bent vagyok elsőre a Q2-ben, de több van az autóban. Sok mindent tanultam a kvalifikáció alatt, és annak ellenére, hogy a Q1-ben messzire voltam Sergiótól, a Q2-ben már sokkal közelebb.” – jegyezte meg Ocon.

Sajnos, az utolsó körömben egy kisebb hibát vétettem, és emiatt elszalasztottam az esélyt, hogy előrébb végezzek a rajtrácson. Láthattuk ma, hogy a középmezőny mennyire szoros, szóval ez egy olyan év lesz, amiben egy kis eltérés is nagy különbség lehet.

Ami viszont pozitív, hogy az időmérő alatt még tudtunk javítani az autón, és olyasmiket tanultunk, amik segíteni fognak minket a továbbiakban. Úgy indulok neki a holnapi futamnak, hogy van esélyünk pontokért harcolni. Az első kihívást a rajt fogja jelenteni, ami nagyon megkavarhatja a dolgokat az első körben. Izgatottan várom a holnapot, és készen állok az első versenyemre Melbourne-ben.” – bizakodik a francia.

Serio Pérez a 11., míg csapattársa, Esteban Ocon a 14. rajtkockáról vághat neki a holnapi Ausztrál Nagydíjnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!