Friss hírek

A Forma-1 érdekében belső változtatásokat hajtott végre az FIA

Jelentős változásokat jelentett be együléses versenyzéssel foglalkozó divízióján belül a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a 2023-as Forma-1-es világbajnoki sorozat kezdete előtt.

A sportot irányító testület tájékoztatása szerint a Benetton, a McLaren és a Ferrari korábbi mérnöke, Nikolas Tombazis az együléses divízió igazgatója lett, megbízatása alapján ő felel az F1 technikai ügyeiért. A szervezeten belül létrehoznak egy teljesen új sportigazgatói pozíciót is, ebben Steve Nielsen tevékenykedik majd, aki egészen mostanáig hasonló feladatokat látott el a Forma-1 szervezetén belül.

 A Forma-1 versenyigazgatójaként dolgozó Niels Wittich versenyigazgatónak így közvetlenül ő lesz majd a felettese.

A korábban Tombazis által betöltött technikai igazgatói feladatkört Tim Goss veszi át, míg a Forma-1 financiális szabályainak felügyeletét Federico Lodira bízza az FIA – ő korábban a Toro Rossónál látott el hasonló feladatokat a Forma-1-ben. Az FIA továbbá létrehoz egy pozíciót, melyben a Forma-1 stratégiai és műveleti igazgatójaként François Sicard tevékenykedik majd – ő a hosszú távú stratégiai tervezésért, a pályán zajló tevékenységekért és a logisztikáért lesz felelős.

„Sok időt és erőfeszítést áldoztunk arra, hogy jelentős, megalapozott változásokat hajtsunk végre Forma-1-es csapatunkban, hogy megfelelő struktúrát hozzunk létre a megfelelő szakemberekkel, akik a sportág jövőbeli szabályozását felügyelik majd” – mondta az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem.

„Azáltal, hogy fejlesztjük és erősítjük a szervezetünkön belüli szakembereket, illetve kívülről hozunk be szakértelmet és tapasztalatot, biztos vagyok abban, hogy a lehető legjobb helyzetben leszünk ahhoz, hogy partnereinkkel a FOM-nál, illetve a Forma-1 csapataival megfelelően haladjunk előre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!