A Forma-1 és a Mercedes is tagadja az FIA által felhozott vádakat - F1VILÁG.HU

A Forma-1 és a Mercedes is tagadja az FIA által felhozott vádakat

Közleményben reagált a Mercedes Forma-1-es csapata, valamint maga a Forma-1 is a hírre, miszerint Toto Wolff ellen összeférhetetlenség vádja miatt vizsgálatot indított a száguldó cirkusz irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Ahogyan arról nemrég az F1Világ.hu is beszámolt, az FIA kedden közleményt adott ki, melyben megerősítette, vizsgálatot kezdeményeztek a Mercedes F1-es csapatát irányító Toto Wolff, valamint felesége, az F1 Academy ügyvezetője, Susie Wolff ellen.

A feltételezések szerint Wolff bizalmas információk birtokába juthatott a Formula One Management (FOM) tevékenységeivel kapcsolatban, melyek rivális csapatfőnököknek nem állnak rendelkezésére — miközben felesége, Susie a csapatfőnökök közti megbeszélésekről szerezhetett információkat, melyek előnyösek lehetnek a FOM számára.

A BusinessF1 magazin jelentése szerint Wolff az egyik megbeszélésen elejtett egy véleményt, mely olyan információkat tartalmazott, melyek csak a FOM-tól származhatnak, és melyekről a többi csapatfőnök nem tudhatott. Az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem ezért azt kérte a szervezet megfelelőségi osztályától, hogy folytasson le vizsgálatot az ügyben.

A hírre aztán reagált a Mercedes F1-es csapata is, ebben azt írják: „A csapat felé semmiféle kommunikáció nem történt az FIA megfelelőségi osztályától az ügy kapcsán, és nagyon meglepő, hogy egy sajtóközleményből szereztünk tudomást a vizsgálatról.”

„Teljes mértékben visszautasítjuk a közleményben és a kapcsolódó médiavisszhangban megjelent állítást, mely tévesen sérti csapatfőnökünk feddhetetlenségét. Természetesen gyors és transzparens reakciót várunk az FIA megfelelési osztályától a vizsgálattal és annak tartalmával kapcsolatban.”

Az FIA közleménye után pedig nem sokkal a Formula One Management is reagált, ebben azt írják, téves, amit a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) állít. Az F1 által kiadott kommüniké említést tesz arról is, az FIA nem egyeztetett velük az ügy kapcsán.

„Tudomásunk van az FIA közleményéről, amit nem osztotta meg velünk előre. Teljesen biztosak vagyunk abban, hogy az állítások tévesek, robosztus folyamataink és procedúráink vannak annak érdekében, hogy biztosítsuk az információk és felelősségek szegregálását bármiféle összeférhetetlenség esetén” — áll a FOM közleményében.

„Meggyőződésünk, hogy csapatunk egyik tagja sem fedett fel jogtalanul információkat egy csapatfőnök felé, és óva intünk mindenkit a meggondolatlan és komoly vádaktól bizonyítékok hiányában.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!