A Forma-1-es világbajnokság állása az Osztrák Nagydíj után - F1VILÁG.HU

A Forma-1-es világbajnokság állása az Osztrák Nagydíj után

HIRDETÉS
Max Verstappen nyerte a 2019-es Forma-1-es idény 9. versenyét, az Osztrák Nagydíjat. Győzelmének köszönhetően a holland a tabellán is előrelépett egy pozíciót.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 30: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and the Red Bull Racing team celebrate after the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 30, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZTB2VFJ52111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A Red Bull versenyzője az összes begyűjthető pontot megszerezte Spielbergben, hiszen amellett, hogy megnyerte a futamot, a leggyorsabb kört is ő futotta – így összesen 26 egységgel hagyta maga mögött a Red Bull Ringet.

A remek szereplésnek köszönhetően Verstappen a tabellán Sebastian Vettel elé tudott kerülni.

A pontversenyt továbbra is Lewis Hamilton vezeti, aki Ausztriában csak az 5. helyen ért célba.

Az egyéni pontverseny állása:

[table id=1 /]

A csapatok közül ezen a hétvégén a Red Bull gyűjtötte a legtöbb pontot, miközben a Mercedes csak 25 egységet szerzett, így a német istálló ezúttal nem tudta növelni előnyét az összetettben.

Az Alfa Romeo és a Racing Point csapatai között tovább zajlik a küzdelem: előbbinek sikerült a kettős pontszerzés hétvégén, így feljöttek a tabella hatodik helyére.

A konstruktőri pontverseny állása: 

[table id=2 /]

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!