A Forma-1 is figyelemmel kíséri a kínai helyzetet - F1VILÁG.HU

A Forma-1 is figyelemmel kíséri a kínai helyzetet

Folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírussal kapcsolatos fejleményeket a Forma-1 vezetősége – a Kínai Nagydíjat április közepére tervezik, egyelőre nem tudni, hogy veszélyben van-e a verseny.

Kínában már több jelentős nemzetközi sporteseményt is törölni kellett, valamint olimpiai kvalifikációs versenyeket is más országba helyeztek át, és mai hír az is, hogy törölték a február közepére kiírt első kínai futamokat az alpesisí-világkupában.

Kérdéses emellett, hogy a március 13-15. között esedékes fedettpályát atlétikai világbajnokságot lebonyolítják-e, ennek szintén Kína adna otthont, akárcsak a Forma-E idei hatodik állomásának március 21-én.

A Forma-1-es Kínai Nagydíjat április 17-19. között rendezik meg Sanghajban, mintegy 80 kilométerre a koronavírus kiindulópontjától, Vuhantól. A száguldó cirkusz vezetősége a BBC-vel a minap azt közölte, „folyamatosan monitorozzák a helyzetet” a verseny rendezőjével, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) közösen.

Mindezt azok után, hogy a brit külügyminisztérium azt javasolja, aki teheti, ne utazzon az ázsiai országba.

Utoljára 2011-ben töröltek Forma-1-es versenyt: akkor a Bahreini Nagydíjat nem rendezték meg, az országban zajló feszült politikai helyzet miatt nem lett volna biztonságos a futam lebonyolítása. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!