Friss hírek

A Forma-1-nek nem lehet ellenfele a Pokémon GO

A Forma-1 új tulajdonosának, a Liberty Mediának mielőbb meg kell találni a módján annak, miként teheti legalább olyan vonzóvá a sportágat a fiatal generáció számára, mint a Pokémon GO, állítja Jenson Button.


A Forma-1 új tulajdonosának, a Liberty Mediának mielőbb meg kell találni a módján annak, miként teheti legalább olyan vonzóvá a sportágat a fiatal generáció számára, mint a Pokémon GO, állítja Jenson Button.

A McLaren brit pilótája szerint a fiatal generációt érdekeltebbé kell tenni, és növelni kell a fiatal rajongók számát, ez kellene, hogy legyen az új tulajdonos elsődleges feladatának.

Hirdetés
 

„A rajongók átlagéletkora jóval magasabb, mint amilyennek lennie kellene, tekintve, hogy egy 18 éves versenyző is van a mezőnyben” – mondta Button.

„Azt gondolom, hogy az átlagos életkor a 30-as években lévők, talán a korai 40-esek, amin változtatni kell, meg kell célozni a fiatalabb generációt. Egy technológiailag igen fejlett sportágról van szó, ami vonzó kellene, hogy legyen a fiataloknak, de mégsem az. Ezt kell megtudni, hogy miért, és mielőbb változtatni kell rajta.”

„Biztos vagyok abban, hogy amint a fiatalok megérzik a benzingőzt, imádni fogják.”

Button mutatott néhány fotót is az újságíróknak, amiket előző éjszaka készített egy bevásárló-központban, ahol rengeteg fiatal játszott a mai nagy slágerrel, a Pokémon GO-val.

„Ez tegnap este volt egy áruházban, ahol mindenki egy irányba haladt, és hogy miért? A Pokémon miatt” – folytatta.

„Közel 2000 ember haladt egy irányba, keresztül az áruházon és az úton, mert feltűnt ott egy Pokémon. Igazából nem is tudom, hogy mit kezdenek vele. Nem értem. Pénzt nyernek, vagy ajándékot, csokoládét kapnak?”

„Szóval gyerünk már, a Forma-1 nem ilyen érdekes? Pontosan ilyen érdekessé kell tenni, szerintem.”

„Ha ilyen könnyen fel lehet kelteni az emberek érdeklődését azzal, hogy egy sárga pontot követnek vagy húzogatnak, ami nincs is ott valójában, akkor szerintem a Forma-1-et is érdekesebbé és vonzóbbá lehetne tenni.”

Button úgy gondolja, hogy a jövő évi szabályok miatt felgyorsult versenygépek vonzóbbá tehetik majd a sportot a rajongók számára.

„Oda jut végre a sport, ahol már jó ideje lennie kellett volna, mert jelenleg fizikálisan semmi, tök egyszerű az egész” – magyarázta.

„Edzés nélkül is simán menne minden versenyzőnek. Technikailag és mentálisan kemény, de fizikálisan semmi.”

„Jövőre viszont más lesz a helyzet, sokkal gyorsabbak lesznek a kanyarok, ami azt is jelenti egyben, hogy többet kell dolgozni a pilótafülkében, ami jó dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Forma-1-nek nem lehet ellenfele a Pokémon GO
Leclerc szerint nem fog zavart okozni a Ferrarinál a főnökváltás
Élő közvetítés: Az FIA díjátadó gálája
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!