A Forma-3-ban folytatja Montoya fia - F1VILÁG.HU

A Forma-3-ban folytatja Montoya fia

HIRDETÉS
A Forma-3-as sorozatban folytatja pályafutását 2023-ban a korábbi Forma-1-es versenyző, Juan Pablo Montoya fia, Sebastian – erősítette meg a Red Bull a minap.
Sebastian Montoya #58 Prema Racing, during Round 10 of the Formula Regional European Championship by Alpine at Mugello Circuit on October 21-24, 2022. // Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool // SI202210230471 // Usage for editorial use only //

Ahogyan arról nemrég lapunk is beszámolt, a fiatal kolumbiai pilóta bekerült a Red Bull juniorprogramjába, Helmut Marko pedig már akkor utalt rá, Montoya az F3-as sorozatban mutatkozhat be az idei szezonban. Ezt a minap hivatalosan is bejelentették, így az ifjú versenyző a Hitech csapatával versenyezheti végig az évet. Az övé lesz az egyetlen, Red Bull által támogatott versenyautó a sorozatban.

A Red Bull többi juniorversenyzőjének sorsa is eldőlt: az energiaital-gyárosok bejelentése szerint összesen hat versenyzőjük harcolhat idén a Forma-2-ben: Enzo Fittipaldi a Carlinnál folytatja, míg az F3-as sorozat tavalyi második helyezettje, Zane Maloney is feljebb léphet.

A Hitech csapatánál két Red Bull-pilóta szerepelhet idén a Forma-2-ben, hiszen Isack Hadjar és Jak Crawford is lehetőséget kap az istállótól, de az F1 előszobájának számító sorozatban kap lehetőséget Dennis Hauger és Ayumu Iwasa is.

A Red Bull juniorprogramjának tagja maradt a Red Bull és az AlphaTauri F1-es csapatának tartalékosa, Liam Lawson is. Ő idén a japán Super Formula sorozatban versenyez majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!