A FOTA csapatai kisétáltak az FIA üléséről - F1VILÁG.HU

A FOTA csapatai kisétáltak az FIA üléséről

HIRDETÉS

A FOTA tagjai fogták magukat, és kisétáltak az FIA szerdai üléséről, ahol a jövő évi technikai szabályokról folyt az egyeztetés, így mindenki számára egyértelművé vált, hogy továbbra sincs béke és nyugalom a Forma-1-ben.

A FOTA tagjai fogták magukat, és kisétáltak az FIA szerdai üléséről, ahol a jövő évi technikai szabályokról folyt az egyeztetés, így mindenki számára egyértelművé vált, hogy továbbra sincs béke és nyugalom a Forma-1-ben.

Az irányító testület szerdán tartotta meg a Technikai Munkacsoport egyik szokásos ülését a hétvégi Német Nagydíjnak helyet adó Nürburgringen, hogy közelebb kerüljenek a jövő évi szabályok véglegesítéséhez, miután megegyeztek a költségvetési plafont elvetésében.

Az ülésre a jelenlegi csapatok mellett az újoncok, az USF1, a Campos, és a Manor illetékesei is hivatalosak voltak, ugyanis a szbálymódosításokhoz minden érvényes nevezéssel rendelkező csapat jóváhagyása szükséges.

Erre az FIA elnöke, Max Mosley külön felhívta az újoncok figyelmét a hét elején kiküldött levelében, mellyel jelezte, hogy a FOTA önkényesen nem módosíthat a szabályokon.

Bár a megbeszélés baráti légkörben zajlott, és az elején még semmi probléma nem volt, sőt állítólag abban is megegyezés született, hogy töröljék az április 29-én életbe léptetett 40 millió angol fontos költségvetési plafont, a csapatok végül nem egyeztek meg az autók minimális súlyhatárában, és a költségcsökkentés mértékében sem tudtak közös nevezőre jutni.

Végül, mikor az FIA képviselői arra kérték a FOTA tagjait, hogy segítsék a munkát, és vázolják fel azokat az elképzeléseiket, amiket látni szereznének a jövő évben, a nyolc csapat illetékese felállt, és elhagyta a tárgyalóasztalt.

“A Motorsport Világtanács június 24-i ülésén hozott döntést követően, miszerint visszaáll a Sport- és Technikai Szabályzat április 29-i előtti változata, az FIA a mai napon találkozott a 2010-es bajnokságra nevezett csapatokkal, hogy megegyezzen ezekben a módosításokban” – állt az irányító testület közleményében.

“Mindenben egyezség született, kivéve az autók minimális súlyhatárának 620 kg-ra való emelésében, valamint a 2010-es bajnokságban szereplő összes alakulat közötti jogerős egyezményben, miszerint két éven belül lecsökkentik a költségeket a ’90-es évek eleji szintre, ahogy azt a FOTA illetékesei megígérték június 24-én Párizsban.”

“A FOTA nyolc csapata meghívást kapott a találkozóra, hogy átbeszélhessük a további javaslataikat a 2010-es idénnyel kapcsolatban. Ám sajnos erre nem volt lehetőség, ugyanis a FOTA tagjai egyszerűen kisétáltak az ülésről.”

A FOTA egyelőre még nem adott magyarázatott lépésére, de ez is azt bizonyítja, hogy még koránt sincs béke a Forma-1-ben, a felek továbbra is más úton járnak, és úgy tűnik, hogy nem is nagyon akarnak engedni elképzeléseikből, aminek nem lesz jó vége.

Hirdetés

Mosley már korábban kijelentette, hogy kétszer is meggondolja, hogy induljon-e az októberi elnökválasztáson, mert úgy érzi, a FOTA félrevezette a médiát, és csakis arra hajt, hogy megszerezze a hatalmat a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!