A FOTA megegyezett a jövő Forma-1-ében - F1VILÁG.HU

A FOTA megegyezett a jövő Forma-1-ében

HIRDETÉS

A forma-1-es csapatok szövetsége (FOTA) szerdán kiadott közleményében megerősítette, hogy március elején egy sajtótájékoztató keretén belül ismerteti azon terveit, amik a sport hosszú távú jövőjének biztosítását hivatottak szolgálni.

A forma-1-es csapatok szövetsége (FOTA) szerdán kiadott közleményében megerősítette, hogy március elején egy sajtótájékoztató keretén belül ismerteti azon terveit, amik a sport hosszú távú jövőjének biztosítását hivatottak szolgálni.

A csapatok vezetői az elmúlt hónapokban intenzív tárgyalásokat folytattak arról, miként lehetne oly módon megreformálni az autóversenyzést, hogy még a jelenlegi gazdasági helyzetben se kerüljön veszélybe a sport hosszú távú jövője.

A megbeszélések eddig zárt ajtók mögött zajlottak, mindössze néhány foszlány szivárgott ki arról, hogy mely témákról beszéltek a csapatok, ám azt egyelőre nem lehet tudni, milyen megszorítások, illetve változások várhatóak a jövőben.

A FOTA azonban szerdán kiadott közleményével megtörte a csendet és bejelentette, hogy sikerült megegyezniük a jövőbeli szabályokról és irányvonalakról, amiket március 5-én, egy nagyszabású sajtótájékoztató keretén belül ismertetnek Genfben.

Az esemény házigazdája a FOTA és egyben a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo lesz, aki megosztja majd a nagyközönséggel a részleteket.

“Ezek a tervek az elmúlt hetekben, hónapokban lezajlott találkozók eredményei, amik mind egy célt hivatottak szolgálni: a Forma-1-et kereskedelmileg fenntarthatóvá és környezetbaráttá, a nézőközönség, a televíziónézők, és az internetezők számára pedig egyaránt vonzóvá tenni a következő években” – állt a FOTA közleményében.

A március 5-i médiaeseményen az összes csapat vezetője jelen lesz, akik először állnak ki ilyen formában a nagyközönség elé.

Rengeteg ötlet felmerült az elmúlt hónapokban – mint például a medálrendszer bevezetése, a pole pozícióért járó világbajnoki pontok, a fordított rajtsorrend, illetve a szombati időmérő helyett megrendezésre kerülő miniversenyek –, ám a csapatok hangsúlyozták, ezek esetleges bevezetéséről a már kiértékelt és kézhez vett piackutatás alapján döntenek.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis még januárban, az International Autosport Show-n elmondta, hogy minden ötletre nyitottak, azonban csak a piackutatás eredményének kiértékelése után döntenek arról, mely javaslatokra bólintanak rá.

“A csapatok álláspontja az, és most mindenki nevében beszélek, hogy semmi olyan ellen nem vagyunk, ami jobbá teszi a Forma-1-et” – mondta Dennis. “Azonban azt gondoljuk, hogy mindezt a tudásnak és nem az intuíciónak kell vezérelnie.”

Hirdetés

“A csapatok finanszírozták a piackutatást, ami már két hónapja folyik globálisan. Ez alapján fogunk dönteni az új pontrendszerről – legyen az medálok kiosztása, pole pozícióért járó pontok, hogy még jobban ösztönözzük a versenyzőket az időmérő edzéseken, vagy más radikális dolgok, mint a rajtrács megfordítása, miután pontokat adunk az időmérő végeredménye alapján.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!