A FOTA megegyezett a jövő Forma-1-ében

A forma-1-es csapatok szövetsége (FOTA) szerdán kiadott közleményében megerősítette, hogy március elején egy sajtótájékoztató keretén belül ismerteti azon terveit, amik a sport hosszú távú jövőjének biztosítását hivatottak szolgálni.

A forma-1-es csapatok szövetsége (FOTA) szerdán kiadott közleményében megerősítette, hogy március elején egy sajtótájékoztató keretén belül ismerteti azon terveit, amik a sport hosszú távú jövőjének biztosítását hivatottak szolgálni.

A csapatok vezetői az elmúlt hónapokban intenzív tárgyalásokat folytattak arról, miként lehetne oly módon megreformálni az autóversenyzést, hogy még a jelenlegi gazdasági helyzetben se kerüljön veszélybe a sport hosszú távú jövője.

A megbeszélések eddig zárt ajtók mögött zajlottak, mindössze néhány foszlány szivárgott ki arról, hogy mely témákról beszéltek a csapatok, ám azt egyelőre nem lehet tudni, milyen megszorítások, illetve változások várhatóak a jövőben.

A FOTA azonban szerdán kiadott közleményével megtörte a csendet és bejelentette, hogy sikerült megegyezniük a jövőbeli szabályokról és irányvonalakról, amiket március 5-én, egy nagyszabású sajtótájékoztató keretén belül ismertetnek Genfben.

Az esemény házigazdája a FOTA és egyben a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo lesz, aki megosztja majd a nagyközönséggel a részleteket.

“Ezek a tervek az elmúlt hetekben, hónapokban lezajlott találkozók eredményei, amik mind egy célt hivatottak szolgálni: a Forma-1-et kereskedelmileg fenntarthatóvá és környezetbaráttá, a nézőközönség, a televíziónézők, és az internetezők számára pedig egyaránt vonzóvá tenni a következő években” – állt a FOTA közleményében.

A március 5-i médiaeseményen az összes csapat vezetője jelen lesz, akik először állnak ki ilyen formában a nagyközönség elé.

Rengeteg ötlet felmerült az elmúlt hónapokban – mint például a medálrendszer bevezetése, a pole pozícióért járó világbajnoki pontok, a fordított rajtsorrend, illetve a szombati időmérő helyett megrendezésre kerülő miniversenyek –, ám a csapatok hangsúlyozták, ezek esetleges bevezetéséről a már kiértékelt és kézhez vett piackutatás alapján döntenek.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis még januárban, az International Autosport Show-n elmondta, hogy minden ötletre nyitottak, azonban csak a piackutatás eredményének kiértékelése után döntenek arról, mely javaslatokra bólintanak rá.

“A csapatok álláspontja az, és most mindenki nevében beszélek, hogy semmi olyan ellen nem vagyunk, ami jobbá teszi a Forma-1-et” – mondta Dennis. “Azonban azt gondoljuk, hogy mindezt a tudásnak és nem az intuíciónak kell vezérelnie.”

“A csapatok finanszírozták a piackutatást, ami már két hónapja folyik globálisan. Ez alapján fogunk dönteni az új pontrendszerről – legyen az medálok kiosztása, pole pozícióért járó pontok, hogy még jobban ösztönözzük a versenyzőket az időmérő edzéseken, vagy más radikális dolgok, mint a rajtrács megfordítása, miután pontokat adunk az időmérő végeredménye alapján.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS