Friss hírek

A FOTA segít megmenteni a BMW Saubert

A csapatok szövetsége, a FOTA jelezte, hogy készen áll segíteni a BMW Sauber csapatán, hogy túlélve az anyacég távozását, továbbra is a mezőny tagja tudjon maradni a jövőben a Forma-1-ben.

A csapatok szövetsége, a FOTA jelezte, hogy készen áll segíteni a BMW Sauber csapatán, hogy túlélve az anyacég távozását, továbbra is a mezőny tagja tudjon maradni a jövőben a Forma-1-ben.

Ahogy a Brawn GP-nek segített a Honda távozása után még tavalyi decemberben, a FOTA készen áll ugyanezt tenni a hinwili bázisú alakulattal, hogy túlélje a BMW kivonulását.

“A FOTA csapatai azonnal konzultáltak egymással, és készen állnak minden szükséges támogatást megadni a svájci bázisú alakulatnak – melynek tagsága elismert –, hogy folytathassa szereplését a Forma-1-ben” – mondta Simone Perillo, a FOTA titkára.

Hirdetés
 

A FOTA továbbá mélyreható vizsgálatba kezd, hogy a rajongók bevonásával együtt, olyan intézkedéseket vezessen be, amelyek látványosabbá és izgalmasabbá teszik a sportot. Egy ilyen elképzelés, hogy a teljes rajtrács elérése érdekében, a nagyobb csapatok egy harmadik autót is indíthassanak a jövőben.

“Meg kell jegyezni, hogy már megkezdtük a munkát a FOTÁ-n belül, hogy a szurkolókat jobban bevonhassuk, és még látványosabbá tegyük a sportot” – folytatta a szakember.

“Többek között érdekes lehet egy harmadik autó indítása is a mezőnyben. A FOTA célja az, hogy megvizsgálva a nagyobb részvényesek lehetőségeit, és megvitatva a legfontosabb kérdéseket, javaslatot tegyen a Forma-1 jövőjét illetően.”

A BMW igazgatóságának fejlesztésért felelős tagja, Dr. Klaus Draeger közben elmondta, hogy mivel csak tegnap született döntés a forma-1-es projekt leállításáról, egyelőre még fogalmuk nincs, hogy mi lesz a svájci alakulat sorsa.

“Mivel még csak tegnap hoztuk meg a döntést, nem tudunk pontosabb információkkal szolgálni arról, hogy mi lesz a dolgozókkal” – mondta a szakember. “Megvizsgáljuk a lehetőségeinket, és megpróbáljuk megtalálni a legjobb megoldást a Hinwilben dolgozók, illetve azon tagok számára, akik a forma-1-es projekten dolgoznak Münchenben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!