A futamgyőztes Ricciardo sokat segíthet a McLarennek - F1VILÁG.HU

A futamgyőztes Ricciardo sokat segíthet a McLarennek

HIRDETÉS
A McLaren ifjú versenyzője, Lando Norris szerint sokat segíthet a brit istállónak újdonsült csapattársa, Daniel Ricciardo abban, hogy előrébb jussanak a Forma-1-es mezőnyben.
Lando Norris, McLaren MCL35, in the pit lane

Ricciardo a Renault csapatától szerződött a McLarenhez, a csapat pedig nagy reményeket fűz a következő évekhez. A cél egyértelmű: vissza akarnak térni a győztesek útjára, ebben pedig már idén a Mercedes motorjai lesznek segítségükre.

Lando Norris szerint az, hogy Ricciardo többszörös futamgyőztesként érkezik hozzájuk, nagy segítség lesz a csapatnak.

„Nagyon jól jön majd. Másmilyen perspektívát tud adni sok dologgal kapcsolatban” – mondta a brit a Motorsport.com című lapnak. „Meggyőződésem, hogy sok megnyilvánulása hasonló lesz majd, mint Carlosé, hiszen Carlos is a Renault-nál vezetett korábban, és karakterisztika szempontjából sok minden lesz hasonló.”

„Sok dologról beszélt olykor Carlos is, hogy mi is volt akkor, amikor a Renault-nál vezetett, hogyan működött a csapat. Sokféle tudással rendelkezik egy versenyző, és amit megtanultam Carlostól, hogy hogyan dolgozott más csapatokkal.”

„Daniel többet dolgozott a Red Bull-lal, tudja, hogyan kell versenyeket nyerni, illetve, hogy egy csapat hogyan nyer versenyeket. Ez pedig olyasvalami, ami Carlos esetében nem volt meg. Szóval ez nagyon jó lesz majd, amikor Daniel megérkezik, és kiadja ezeket a friss elképzeléseket, és segíti majd a csapat előrejutását. Szerintem ez nagyon jó.”

Norris tavaly már a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon megszerezte első F1-es dobogóját, amikor a 3. helyen ért célba. A brit azt mondja, izgatottan várja már, hogy megmérkőzzön a többszörös futamgyőztes Ricciardóval.

„Jó lesz számomra, hogy másvalakivel dolgozhatok együtt, és tanulhatok valamit. Mint ahogy az is, hogy egy olyan versenyző ellen küzdhetek, aki már versenyeket nyert, és akiről azt mondják, hogy az egyik legjobb a mezőnyben. Ez egy jó lehetőség arra, hogy hozzá mérjem magam, és dolgozzak vele, mint futamgyőztessel.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!