Friss hírek

A futamgyőztes Verstappen nem számított ekkora tarolásra

Kiváló alkalmazkodóképességét bevetve húzta be a győzelmet a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíjon Max Verstappen, akinek a 63 körös futam első néhány száz métere alakult a legnehezebben. A Red Bull tarolásához a második helyen leintett Sergio Perez is hozzájárult, neki most a csapat öröme a legnagyobb boldogsága.

Fergeteges eredménnyel távozhat az év első olaszországi Forma-1-es futamáról a Red Bull istállója. Max Verstappen révén az energiaitalos alakulat Imolában az idei második futamgyőzelmét szerezte meg, a közvetlenül mögötte leintett Sergio Pereznek köszönhetően pedig egyben tökéletes hétvégét zárt. A pole-pozícióból rajtoló Verstappen ráadásul a leggyorsabb körért járó extra pontot is bezsebelte, így lényegében megfelezte hátrányát a tabellát vezető Charles Leclerc mögött.

„Ilyen eredményt mindig nehéz összehozni, de már tegnap és tegnap előtt is rajta voltunk. Ilyen időjárás mellett ma nem lehetett előre megmondani, mire leszünk képesek, de csapatként mindent jól csináltunk, ezért megérdemeltük ezt az eredményt” – fogalmazott a leintést követően Verstappen, aki a nedves körülmények miatt a rajtot nevezte meg a futam számára legnehezebb részének. Amint az simán alakult számára, az időjáráshoz és a folyamatosan változó tapadáshoz való alkalmazkodással volt elfoglalva.

„A rajt természetesen fontos volt, aztán a körülmények lekövetésén, a kerékcserék ütemezésén, aztán a kivezető körök hibamentes teljesítésén volt a hangsúly. Elöl kicsit nehezebb menni, mert nekem kell diktálni a tempót, de mindent jól csináltunk” – tette hozzá.

Csapattársa, Perez ma a legnagyobb csatát a bajnokságot vezető Charles Leclerc-rel vívta, ám az ellenfele hibájából fakadóan végül senkitől sem zavartatva a második helyen ért célba.

„Igen, nagyon intenzív volt a küzdelem” – árulta el. „Szinte a verseny felét egymással csatázva teljesítettük. A mai nap legfontosabb feladata az volt, hogy ne kövessünk el hibát, hiszen ezek nagy kihívást jelentő körülmények voltak. A szezonkezdet nehéz volt számunkra, ezért nagyon örülök annak, hogy ma minden csapattársamat mosolyogni látom.”

A mexikói pilóta hozzátette, a Red Bull idei autója nagyon fekszik számára, ezért nem titkoltan futamgyőzelmekre pályázik vele.

„Igen, ez egy célom, de folytatnunk kell a munkát, mert vannak területek, amelyeken fejlődve ehhez közelebb kerülhetek. Nagyon örülök, hogy ma Maxnak sikerült nyernie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!