Friss hírek

A futamon sem vár előrelépést a Mercedes

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff szerint autóik azért küszködtek a Szingapúri Nagydíj mai időmérő edzésén, mert egész egyszerűen nem tudták jól beállítani azokat.


A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff szerint autóik azért küszködtek a Szingapúri Nagydíj mai időmérő edzésén, mert egész egyszerűen nem tudták jól beállítani azokat.

Lewis Hamilton az ötödik, Nico Rosberg pedig csak a hatodik rajtkockát csípte el a szombati kvalifikáción, ezzel a brackley-i gárda eddigi legrosszabb időmérőjén van túl a V6-os erőforrások bevezetése óta.

Hirdetés
 

Toto Wolff azt mondja, versenyzői egész hétvégén küszködtek a tapadás hiányával, a csapat pedig rossz beállításokat talált az autókhoz.

„Azt hiszem, nem az autó sebességével van gond, hiszen egy jó motorral és jó leszorítóerővel egy autó nem kezd el küszködni egyik hétről a másikra” – mondta a Mercedes motorsport-főnöke.

„Péntektől kezdve egyszerűen nem tudtunk jó munkát végezni a pályán, hiányzott a tapadás. Általában egy bizonyos szimuláció alapján kezdjük a munkát, tudjuk, mit várjunk a pályától, és hogy miképp akarjuk belőni az autókat – de most valahogy nem működött.”

„Elvégeztünk pár változtatást, de ezek végül rossznak bizonyultak. Higgadtnak kell maradnunk, ki kell elemeznünk a történteket, de kétségkívül meg vagyunk lepődve. Két éve már nagyon jók vagyunk, soha nem rontottuk el ennyire, de ezúttal nagyon visszaléptünk, szóval az erősségeinkre kell összpontosítanunk, és Szuzukában jól el kell találnunk mindent.”

Ami a csapat vasárnapi esélyeit illeti, Wolff azt mondja, nem számítanak jelentős fejlődésre.

„Soha nem szabad feladni, de nem számíthatunk csodákra. Az ötödik és hatodik helyekről rajtolunk, a hosszú etapjaink nem voltak valami jók, és ezen a pályán nem könnyű előzni.”

Ham

Niki Lauda, a Mercedes nem ügyvezető elnöke szintén óvatosságra int a csapat holnapi szereplését illetően.

„Nyers tempóval nem tudjuk megcsinálni. A kerékcserék során kell elévágásokkal próbálkoznunk, meg kell ragadnunk a lehetőségeket” – mondta az osztrák.

„Ezen a versenyen jellemzőek azért a mechanikai problémák és a balesetek. Ha az előttünk lévőknek lesznek gondjaik, akkor Lewis legfeljebb harmadik lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!