Orosz Nagydíj

A GPDA szerint biztonságos lesz a Szingapúri Nagydíj

A Versenyzők Érdekvédelmi Szervezetének (GPDA) elnöke, Pedro de la Rosa elmondta, a pilóták száz százalékosan biztosak abban, hogy biztonságos lesz a sport történetének első éjszakai versenye Szingapúrban.

A Versenyzők Érdekvédelmi Szervezetének (GPDA) elnöke, Pedro de la Rosa elmondta, a pilóták száz százalékosan biztosak abban, hogy biztonságos lesz a sport történetének első éjszakai versenye Szingapúrban.

Bár egyesek aggodalmukat fejezték amiatt, hogy nem lesznek elég biztonságosban a kivilágított pályán megrendezésre kerülő Szingapúri Nagydíjon, ahol jó esélye van az esőnek, de la Rosa elmondta, biztos abban, hogy az FIA mindent irányítása alatt tart.

Annak ellenére, hogy az előrejelzések szerint mindhárom nap eshet az eső, ami egy kis aggodalomra adhat okot, a GPDA elnöke szerint ez semmivel sem okozhat nagyobb veszélyt, mint más pályákon.

“A lényeg az, hogy ha nem esik, akkor száz százalékosan biztosak lehetünk abban, hogy minden rendben lesz. Ebben az esetben semmi probléma nem lesz” – mondta de la Rosa.

“Az emberek sokat beszélnek a monacói alagútról, de mikor a pályán versenyzel, még csak észre sem veszed. Ha esni fog, akkor nem tudjuk, és nem is tudhatjuk mi lesz, hiszen még senki nem próbálta. Azonban ha elég fény lesz, akkor ugyanolyan lesz, mint más, világosban megrendezésre kerülő versenyen. Nem hiszem, hogy veszélyes lenne.”

Korábban Jarno Trulli hallatta leginkább a hangját, és nyilvánította ki nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy a versenyzőknek nem lesz lehetőségük előzetesen kipróbálni az új pályát, különösen nem esőben, ami komoly veszélyeket tartogathat a “sötétben”.

De la Rosa azonban úgy gondolja, hogy az F1 versenyigazgatójától, Charlie Whitingtól kapott információk alapján a versenyzők könnyedén hozzá fognak tudni majd szokni az új pályához.

“Ez az első éjszakai verseny, és nem vagyunk biztosak abban, hogy mi vár ránk, azonban azok az információk, melyeket Charlie szolgáltatott nekünk, abszolút pozitívak, így nem látok semmiféle problémát” – tette hozzá a GPDA elnöke.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS