Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj

A Group Lotus átveheti a Renault F1 teljes irányítását

A Group Lotus átveheti a Renault F1 teljes irányítását

A Group Lotus F1-es ambíciói nem teljesültek azzal, hogy főszponzora és részvényese lett a Lotus Renault GP Teamnek, és elhintette, hogy készen áll átvenni a csapat felett a teljes irányítást a jövőben.A Group Lotus vezetése kijelentette, hogy forma-1-es ambíciói nem teljesültek azzal, hogy főszponzora, és részvényese lett az átnevezésre kerülő Lotus Renault GP Teamnek, és elhintette, hogy készen állnak átvenni a csapat felett a teljes irányítást a jövőben.

A maláj tulajdonban lévő autógyártó a Lotus Renault részvényeinek felét birtokolja, míg a másik fele a GenII Capital irányítása alatt áll, amely a tavalyi évben vásárolta be magát a csapatba.

Bár egyelőre nincsenek kidolgozott tervek a jövőre nézve, a Lotus ügyvezetője, Dany Bahar elmondta, hogy nem tartja kizártnak a teljes hatalomátvételt a következő néhány évben.

„Ahogy kezeljük a dolgainkat, a projekt végére azt szereznénk, ha teljesen a mi irányításunk alatt menne minden” – mondta Bahar az Autosportnak.

„A mostani projekttel is ez a helyzet, elkezdődik valahol, és szépen lassan átvesszük a teljes irányítást. Nem azért vagyunk itt, hogy hosszú távon csak szponzorai legyünk a csapatnak.”

A GenII Capital vezére, Gerard Lopez szintén nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy még nagyobb teret engedjenek a Lotusnak a jövőben, de elmondta, hogy cége egyelőre teljes mértékben elkötelezett a Forma-1 mellett.

„Valójában nincsenek pontos, dátumhoz kötött tervek” – mondta. „Van lehetőség arra, hogy ez a partneri együttműködés módosuljon a jövőben. Azonban nagyon nehéz megmondani, hogy mi lesz, hiszen nem tudhatjuk pontosan, hogy milyen lesz a helyzet öt év múlva.”

„Nem lennék meglepve, ha lennének változások a jövőben, de jelenleg a dolgok úgy vannak jól, ahogy vannak. Hosszú távra tervezünk a csapattal.”

Bár sokan megkérdőjelezik, hogy a Lotus sikerre tudja-e vinni ambiciózus terveit, Bahar megnyugtatta a kétkedőket, és elmondta, hogy a pénz megvan, így azon nem fog múlni a siker.

„Nem köteleztük volna el magunkat a részvényesek, a bankok és a befektetők támogatása nélkül. Ostobaság lett volna részünkről, ha úgy állítjuk fel ambiciózus céljainkat, ha nem élvezzük partnereink támogatását” – magyarázta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!