A gumiháború a legjobb, ami az F1-gyel történhet?

A Forma-1 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve egyetért Fernando Alonsóval abban, hogy egy második gumiszállító érkezése jót tenne a versenyzésnek a királykategóriában.


A Forma-1 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve egyetért Fernando Alonsóval abban, hogy egy második gumiszállító érkezése jót tenne a versenyzésnek a királykategóriában.

Alonso nemrég nyilatkozott úgy, 2001 és 2006 között bizony jobb volt a Forma-1, amikor a Bridgestone és a Michelin is jelen volt a sportban gumiszállítóként.

Az elmúlt hetekben a Michelin részéről úgy nyilatkoztak, bizonyos feltételek mellett szívesen visszatérnének a Forma-1-be, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, valamint a Toro Rossót irányító Franz Tost azonban a gumiháború ellen van.

Jacques Villeneuve szerint azonban az, ha két gyártó versengene egymással, jó hatással lenne a Forma-1 izgalmaira.

„A legjobb, ami a Forma-1-gyel történhet, a gumiháború” – mondta az AUTOSPORT-nak a kanadai.

„1997-ben is volt gumiháború, amikor a Bridgestone megérkezett, emiatt pedig fantasztikus abroncsokat kaptunk.”

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost szerint csak a legjobb csapatok kapnának jó gumikat, a mezőny többi tagjának „csak a maradék jutna”. Villeneuve azonban nem ért egyet ezzel.

„Hallottam Tost véleményét, aki azt mondta, csak a jó csapatok kapnák meg a legjobb gumikat. Nos, nem így van. Rendben van, a jó csapatok fejlesztenék a gumikat, ami logikus, a jobb csapatoknak is kell. Nem a kiscsapatoknak kellene dönteniük erről. Ilyen az élet.”

„Rengeteg gumiról van szó, véletlenszerűen kapják a csapatok, szóval nem lehet egyik istállót favorizálni a másikkal szemben.”

Miután a Pirelli szerződése 2016 végén lejár, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrégiben pályázatot írt ki a beszállítói posztra a 2017 és 2019 közötti időszakot illetően.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!