Friss hírek

A gumik és az autó megértésére fókuszált Verstappen és a Red Bull

Rendkívül elégedett a barcelonai első tesztnappal a Red Bull Forma-1-es csapata, mely riválisaihoz hasonlóan új elemeket is pályára vitt, és persze igyekezett a lehető legjobban megérteni a Pirelli abroncsait.

Kedden Max Verstappen volt szolgálatban az RB14-es kódjelű versenygép volánja mögött azok után, hogy a hétvégi Spanyol Nagydíjon egy 3. helyet szállított a Red Bull Racingnek.

Hirdetés
 

A holland az élen zárta a tesztnapot, ráadásul nemcsak gyors, hanem produktív is volt, hiszen 148 kört tett meg a katalán ringen.

„A keddi tesztnap arról szólt, hogy jobban megértsük az autót és az abroncsokat, és igazából még túl is teljesítettük a tervezett programot, szóval nagyon jó napot zártunk” – fogalmazott Verstappen.

„Rengeteg kört megtettünk, és szerintem, ha ez az első téli tesztnap lett volna, meg is éreztem volna, viszont egyáltalán nem voltak gondjaim, és fizikailag minden rendben volt.”

„Számomra ezzel véget ért a teszt, a következő állomás számomra jövő vasárnap Zandvoort lesz, ahol Daniel [Ricciardo], jómagam és David Coulthard bemutatózunk egyet, és remélem, hogy remek showt nyújthatunk majd a közönségnek.”

Jeff Calam, a Red Bull vezető projektmérnöke a tesztnap után szintén arról beszélt, sikerült eredményes és hasznos munkát végezniük, a tanultakat pedig remélhetőleg fel tudják majd használni a folytatásban.

„Igazán produktív programunk volt, és miközben Maxnek hosszú és talán kissé unalmas napja volt, a mérnökök számára ez egy remek tapasztalás volt, hiszen a teljes programot sikerült elvégeznünk” – mondta a szakember.

„Főképp arra áldoztuk ezt a tesztnapot, hogy minél jobban megértsük a gumikat a következő versenyek tudatában, és persze fejlesztéseket is kipróbáltunk. Minden a tervek szerint ment, rengeteg adatot gyűjtöttünk és elégedettek vagyunk a fejlődéssel.”

„Holnap Jake Dennis, a fejlesztőversenyzőnk lesz szolgálatban, és remek lehetőséget jelent ez számára ahhoz, hogy első kézből tapasztalja meg, milyen is az RB14-es versenyautónk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A gumik és az autó megértésére fókuszált Verstappen és a Red Bull
Élő közvetítés: Az FIA díjátadó gálája
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen
Szakított kedvesével Charles Leclerc

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!