A gumik hőmérsékletével küszködött a Lotus - F1VILÁG.HU

A gumik hőmérsékletével küszködött a Lotus

HIRDETÉS

A Pirelli abroncsainak hőmérsékletével küszködött a Monacói Nagydíj csütörtöki edzésnapján a Lotus alakulata.


A Pirelli abroncsainak hőmérsékletével küszködött a Monacói Nagydíj csütörtöki edzésnapján a Lotus alakulata.

Az enstone-i gárda javuló formát mutatott a két héttel ezelőtti Spanyol Nagydíjon, tegnap, Monte Carlóban azonban Romain Grosjean és Pastor Maldonado is sokat küszködött az E22-es versenygéppel.

Mindkét versenyző úgy véli, a gyengélkedésben komoly szerepet játszott az, hogy nem tudták megfelelően működtetni az abroncsokat.

„Délelőtt ezek a gumik egyértelműen túl kemények voltak mindenkinek” – mondta Grosjean.

„Tudjuk, hogy a meleg pálya előnyt jelent számunkra, de amikor túl sima, és az abroncsok túl kemények, egyszerűen nincs tapadásunk. Ez volt most az egyik problémánk, az autó hátulja nem igazán kiszámítható, ami miatt elég trükkös a helyzet.”

„Remélhetőleg szombaton kedvezőbb lesz az időjárás és az autó egyensúlya is javul.”

A gárda másik versenyzője, Pastor Maldonado hozzátette: „A gumik hőmérsékletével küszködünk kicsit. Elég nagy különbséget jelent, ha jól tudod működtetni az abroncsokat. Ha sikerül elérnünk az optimális hőmérsékletet, közelebb leszünk a többiekhez.”

Az optimizmus ellenére Grosjean mindazonáltal úgy véli, nem túl valószínű, hogy a legjobb öt hely valamelyikéért harcolhatnak majd az időmérőn, mint Spanyolországban.

„Nem tudom, itt talán még nehezebb lesz. Egy szokványos pályán, ha egy kicsit kitör az autó hátulja, ott a sóderágy vagy a bukótér. Szombaton keményen kell majd nyomnunk, bíznunk kell az autó hátuljában.”

Hirdetés

„Jó lenne a legjobb tízbe kerülni, momentán viszont úgy tűnik, nem vagyunk túl közel ehhez. De talán javul majd a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!