A gumiké lesz a főszerep a Német Nagydíjon

Sam Michael, a Williams istálló technikai igazgatója szerint a Bridgestone gumistratégiája megfűszerezheti a hétvégi Német Nagydíjat.


Sam Michael, a Williams istálló technikai igazgatója szerint a Bridgestone gumistratégiája megfűszerezheti a hétvégi Német Nagydíjat.

A japán gumiszállító már korábban jelezte, hogy a leglágyabb és a legkeményebb keverékeit viszi magával Hockenheimbe, hasonlóan, ahogy azt Kanadában tette, ahol igencsak megkavarta ezzel az állóvizet.

„Mindenképpen jót fog tenni a versenyzésnek” – mondta Michael az Autosportnak, mikor arról kérdezték, mit szól a Bridgestone merész gumiválasztásához.

„Minden esély megvan arra, hogy egynél több kiállást láthatunk majd a csapatoktól. Ezzel a merész gumiválasztással borulhat a szokásos sorrend, és izgalmasabb lehet a verseny.”

„Már hosszú ideje nem tapasztaltunk szemcsésedést a gumikon, és szerintem most sem fogunk, de biztos vagyok abban, hogy egy érdekes verseny van kilátásban.”

A Bridgestone gumifejlesztései igazgatója, Hirohide Hamashima is tisztában van azzal, hogy a kemény és a szuperlágy gumik kombinációja komoly kihívást tartogat majd a csapatok számára.

„Hockenheim karakterisztikája egy olyan különleges lehetőséget biztosít számunkra, hogy palettánk leglágyabb és legkeményebb komponensét vihetjük magunkkal a hétvégére” – magyarázta a szakember.

„Ez pedig komoly kihívást kell, hogy jelentsen mindenkinek, és egy érdekes versenyt vetít előre, legalábbis szerintem.”

„Az időjárás is komoly szerepet fog kapni. Ha meleg lesz, a szuperlágy keverék stabilitását és tartósságát lesz nehéz kezelni, ha pedig hideg lesz az idő, akkor a kemény keverékű abroncsot lesz nehéz üzemi hőfoktartományban tartani.”

Az előrejelzések szerint pénteken végig esni fog az eső, így a csapatok legrosszabb esetben csak a szombat reggeli edzésen tudják majd összehasonlítani a slick gumikat, ami még extrémebb kihívást jelent a hétvége hátralévő részére nézve.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!