A gumiteljesítmény javításán dolgozott ma a Williams

Felemás érzésekkel nyilatkoztak a Bahreini Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően a Williams Forma-1-es csapatának versenyzői.


Felemás érzésekkel nyilatkoztak a Bahreini Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően a Williams Forma-1-es csapatának versenyzői.

Valtteri Bottas az első tréninget a harmadik, a másodikat az ötödik helyen zárta, míg Felipe Massa mindkét gyakorláson tizedik lett.

Kettejük eredményei jól tükrözik mai elégedettségüket is: míg Bottas elégedett autójával, addig Massa arra panaszkodott, Williamsének egyensúlya egyáltalán nem volt az igazi.

Bottas a nap végén elmondta, sokat dolgoztak a Pirelli abroncsain, és egyértelműen sikerült is előrelépéseket tenniük ezen a téren.

„Jó kis péntek volt” – mondta elégedetten a finn.

„Az autó jónak tűnik, de még csak péntek van, szóval nehéz összehasonlítani magunkat a riválisokkal. Még mindig a gumiteljesítményre fókuszálunk a versenyhelyzetek vonatkozásában, és sikerült is előrelépnünk: főleg az opciós gumikkal, habár még lehetne javítani a teljesítményen.”

„Erős időmérőt szeretnénk holnap, de a versenytempó is fontos, szóval keményen kell dolgoznunk ezen ma este.”

A Williams másik versenyzője, Felipe Massa abban bízik, szombaton képes lesz felzárkózni csapattársához, és ő is eredményesen szerepel majd a sivatag közepén.

„Küszködtem ma az autó egyensúlyával, de a csapat megmutatta, hogy jó tempónk van” – nyilatkozta a brazil pilóta.

„Kemény munka vár ránk ma éjszaka, megfelelő változtatásokat kell eszközölnünk az egyensúlyon, és ki kell hoznunk magunkból azt a tempót, amit ma Valtteri is mutatott. Sokat dolgoztunk a gumik teljesítményén is, és egyértelműen előreléptünk a helyes irányba.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!