A gyenge kezdés ellenére is optimista a Renault - F1VILÁG.HU

A gyenge kezdés ellenére is optimista a Renault

Annak ellenére, hogy igen gyengén szerepelt a Renault a mai edzéseken, Giancarlo Fisichella magabiztosan várja a folytatást. Az olasz pilóta úgy érzi, még sok erő lakozik a francia alakulatban.

Annak ellenére, hogy igen gyengén szerepelt a Renault a mai edzéseken, Giancarlo Fisichella magabiztosan várja a folytatást. Az olasz pilóta úgy érzi, még sok erő lakozik a francia alakulatban.

Giancarlo mindössze csak a tizenötödik helyen végzett az Európa Nagydíj délutáni edzésén, miután a reggeli tréninget a tizenkilencedik pozícióban fejezte be. Fisichella azonban elmondta, egy átlagos pénteki napot teljesített a Renault-val, és valódi teljesítményükre csak a szombati időmérő edzésen, illetve a vasárnapi versenyen derül majd fény.

“Egy átlagos pénteki nap volt a mai” – kezdte Fisichella. “Mint általában, most is a versenyre készültünk, hogy a lehető legjobban beállítsuk autóinkat és felkészítsük az abroncsokat a vasárnapi viadalra. Van még min dolgoznunk az éjszaka folyamán, hogy jobbá tegyük az autó egyensúlyát, és a versenyképességünkön is kell még egy kicsit javítanunk.”

“Az idei évben általában gyengébbek vagyunk a pénteki edzéseken, majd valahogy feljavulunk az időmérőre és a versenyre. Jó munkát végeztünk a mai nap, és sikeresen teljesítettük előre kiírt programunkat” – folytatta a római születésű pilóta. “Most követnünk kell a programunkat, és ki kell értékelnünk az adatokat, hogy jól szerepelhessünk a szombati időmérő edzésen.”

Heikki Kovalainen elmondta, egyelőre nem érzi kényelmesen magát az autójában, ennek is tudható be az, hogy csak a tizenhatodik helyen végzett a ma délutáni szabadedzésen.

“Fő célunk az volt, hogy kiértékeljük az abroncsokat, és megfelelően beállítsuk az autóinkat” – mondta a finn pilóta. “Bár nem minden változtatás volt pozitív hatással az autó teljesítményére, úgy gondolom, jó irányba haladunk. Az autó nem volt olyan stabil, mint általában, így ezen a területen is javítanunk kell. Most viszont azon kell lennünk, hogy megértsük, miként tudnánk jobbá tenni a teljesítményünket a holnapi időmérő edzésre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!