Friss hírek

A gyenge kezdés ellenére sincs pánik a BMW-nél

A BMW Sauber nincs olyan távol ellenfeleitől, mint azt a Bahreini Nagydíjon elért eredményi mutatják, ahol versenyzői az utolsó két helyen végeztek, állítja a csapat menedzsere, Beat Zehnder.

A BMW Sauber nincs olyan távol ellenfeleitől, mint azt a Bahreini Nagydíjon elért eredményi mutatják, ahol versenyzői az utolsó két helyen végeztek, állítja a csapat menedzsere, Beat Zehnder.

A német-svájci alakulat egy évvel ezelőtt első pole pozícióját ünnepelhette a sivatagi ringen, azonban idén borzalmasan gyengén teljesített a helyszínen, jóllehet pilótái már az első kanyarban ütköztek, és egy-egy orrkúp cserére kényszerültek, ami rányomta bélyegét a versenyükre.

“Természetesen csalódottak vagyunk az eredmény láttán, de nem vagyunk olyan távol a többiektől a versenyteljesítmény terén, mint azt a hétvégi eredmény sugallja” – idézte Zehndert a GPWeek magazin.

“Nyilvánvalóan borzalmasnak tűnik a teljesítményünk, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy mindkét versenyzőnknek vissza kellett térnie a boxba az első körökben, mert megsérült az első szárnya a rajt utáni pillanatokban.”

“Mivel nagyon szoros a mezőny, semmi esélyünk nem volt előrébb végezni, miután az utolsó pozíciókban találtuk magunkat a verseny elején. Már az időmérőn is láthattuk, hogy hihetetlenül közel vannak egymáshoz ezek a srácok, így ha hibázol, vagy szárnyat kell cserélned, akkor kiestél a versenyből.”

Riválisaihoz hasonlóan, a BMW is nagyobb újításokkal készül az európai szezon első versenyének helyet adó Spanyol Nagydíjra, ahol Zehnder szerint előrelépést érhetnek majd el, amire szükségük is van ahhoz, hogy harcba szállhassanak az élen állókkal.

“Igen, egy teljesen más autónk lesz Barcelonában” – mondta. “Javulást kell elérnünk, de a többiek sem tétlenkednek. A KERS jól működik, szerintem, és látszik, hogy használata előnyt jelent.”

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen is optimistán várja a folytatást, és bízik abban, hogy a javítócsomag beváltja majd a hozzá fűzött reményeket, és sikerül javulást elérniük a szezon hátralévő részében.

“Már a szezon kezdete előtt elhatároztuk, hogy egy nagyobb javítócsomaggal érkezünk meg Barcelonába, és csak bízni tudok abban, hogy ez kifizetődik majd” – magyarázta a német szakember, aki szerint részben annak köszönhetik pillanatnyi lemaradásukat, hogy a többiekkel ellentétben, ők nem fokozatosan, hanem egyszerre vetik be újításaikat.

“A hétvégi eredmény azt mutatja, hogy jócskán le vagyunk maradva, ám amennyiben a csomag megfelelő, akkor két hét alatt változhat a helyzet. Az új szabályok miatt nagyon együtt van a mezőny, így az apró lépések is komoly javulást hozhatnak.”

“A szezon hátralévő részében folyamatosan érkeznek majd az újítások, de a következő versenyen vetjük be az első nagyobb javítócsomagunkat, amitől sokat várok” – tette hozzá Theissen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!