A gyengécske eredményeknek is örülnek Schumiék

Ugyan az élmezőnnyel nem tudtak harcba szállni a szingapúri időmérőn, a Mercedes versenyzői, Michael Schumacher és Nico Rosberg meglehetősen elégedetten nyilatkoztak szombati eredményeikről.


Ugyan az élmezőnnyel nem tudtak harcba szállni a szingapúri időmérőn, a Mercedes versenyzői, Michael Schumacher és Nico Rosberg meglehetősen elégedetten nyilatkoztak szombati eredményeikről.

A német duó a kilencedik, illetve a tizedik helyről rajtolhat holnap, miután ugyan bejutott a legjobb tíz közé, a Q3-ban azonban sem Rosberg, sem Schumacher nem futott mért kört.

A hétszeres világbajnok elmondta, bár az élmezőnnyel nem küzdhettek ma, elégedett az időmérőn látottakkal.

„Meglehetősen elégedett vagyok az időmérőn elért eredményekkel – figyelembe véve azt, hogy eddig hogy alakult a hétvége” – mondta a 43 éves versenyző.

„Természetesen megpróbálhattunk volna előrelépni egy-két pozíciót, habár ez nagyon nehéz lett volna. Végül úgy döntöttünk, lemondunk erről a lehetőségről azért, hogy friss gumikkal állhassunk oda a rajthoz, és szabadon válasszunk a keverékek között.”

„A harmadik szabadedzés után hoztuk meg ezt a taktikai döntést, és miután láttuk, kik jutottak be a Q3-ba, éltünk is vele. Remélhetőleg sikerül holnap a legtöbbet kihozni ebből.”

A Mercedes számos újítást – köztük új, Coanda-hatású kipufogórendszerét – is pályára vitt Szingapúrban. A gárda másik versenyzője, Nico Rosberg elárulta, ezek elég jól működnek, ám időbe telik, mire a legtöbbet sikerül kihozni belőlük.

„Az új fejlesztések elég jól működnek ezen a hétvégén, habár nyilvánvalóan időbe telik majd, mire optimalizálni tudjuk a csomagot” – magyarázta a német.

„Mivel nem futottunk mért kört a Q3-ban, több lehetőségünk lesz a holnapi verseny előtt: eldönthetjük, hogy a szuperlágy, vagy a lágy gumikkal rajtolunk-e el. Érdekes versenynek ígérkezik, majd meglátjuk, mire leszünk képesek.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!