A Haas arra kérte az Alfa Romeót, várjon még a versenyzők bejelentésével - F1VILÁG.HU

A Haas arra kérte az Alfa Romeót, várjon még a versenyzők bejelentésével

HIRDETÉS
Azt követően, hogy az Alfa Romeo múlt héten bejelentette, 2021-ben is a Kimi Räikkönen – Antonio Giovinazzi párossal vág neki a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeinek, szinte borítékolhatóvá vált, hogy Mick Schumacher a Haas színeiben debütálhat a királykategóriában.
VASSEUR Frederic (fra), Team Principal of Alfa Romeo Racing ORLEN, STEINER Guenther Günther(ita), Team Principal of Haas F1 team, portrait during the Formula 1 Emirates Gran Premio Dell'emilia Romagna 2020, Emilia Romagna Grand Prix, from October 31 to November 1, 2020 on the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, in Imola, Italy - Photo Antonin Vincent / DPPI

A Forma-2-es pontversenyben jelenleg élen álló német versenyző még a Nürburgringen az Alfa Romeo autójával körözhetett volna az első szabadedzésen, az időjárás azonban nem volt kegyes hozzá, így erre nem kerülhetett sor.

Sokáig kérdés volt, hogy Schumacher 2021-ben az Alfa Romeo, vagy a Haas színeiben debütálhat-e az F1-ben, előbbi csapat múlt heti bejelentése azonban lényegében megadja a választ a kérdésre.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke Imolában azt mondta, akadémistájuk közül csak egynek lesz hely jövőre az F1-ben, az ülést pedig vélhetően a Forma-2-ben legjobban teljesítő Mick Schumacher kapja a Haasnál.

Az amerikai istálló csapatfőnöke, Günther Steiner elárulta, megkérték az Alfa Romeót, hogy várjanak még a bejelentéssel, ők azonban nem így tettek.

„Megkértem Fredet [Vasseur], hogy várjon a bejelentéssel az imolai verseny utánig, de láthatóan az nem működött” – idézi a szakember szavait az Eksra Bladet című lap.

Steiner mindazonáltal egyelőre nem volt hajlandó megerősíteni, hogy Schumacher kapja a Haas egyik ülését.

„Mick a Ferrari versenyzője. Sok minden zajlik a háttérben, de az ő versenyzőjük, nem az enyém. Az én tervem továbbra is az, hogy nem jelentjük be a versenyzőinket, amíg vége nincs a szezonnak. Természetesen a rajongók tudni szeretnék, és ugyanez igaz házon belül is. A versenyzők a legfontosabb tagjai a csapatnak.”

„Hogy jó légkört biztosítsunk, minél hamarabb tudatnunk kell az emberekkel, hogy mi történik.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!