A Haas egy másik F1-es csapattal szövetkezne

Mégsem a Dallara kasztnijával akar bemutatkozni a Forma-1-ben Gene Haas alakulata – az amerikai istálló a legfrissebb hírek szerint egy, a királykategóriában már érdekelt gyártóval lépne szövetségre.


Mégsem a Dallara kasztnijával akar bemutatkozni a Forma-1-ben Gene Haas alakulata – az amerikai istálló a legfrissebb hírek szerint egy, a királykategóriában már érdekelt gyártóval lépne szövetségre.

Az ügyfélautókra vonatkozó regulák 2015-ben némiképp enyhülnek, ez pedig lehetővé teszi majd a kisebb csapatok számára, hogy több alkatrészt vásároljanak meg nagyobb istállóktól.

Gene Haas csapata az eredeti tervek szerint a Dallarát kérte volna fel arra, hogy építse meg első F1-es versenygépét, most viszont már nemcsak a motort, hanem több fontos elemet is egy másik Forma-1-es csapattól vásárolná.

„Megpróbálunk keríteni egy technológiai partnert” – mondta Haas az AUTOSPORT-nak.

„Rengeteg időt töltöttünk el a Ferrarival, egy kicsit egyeztettünk a Mercedesszel is. A motorszállító csak az egyenlet felét teszi ki ebben a helyzetben, és még mindig dolgozunk az ügyön.”

Haas kifejtette, a Dallarával akkor léptek volna csak szövetségre, ha 2015-re tervezik a debütálást, ha viszont több alkatrészt meg tudnak vásárolni egy másik F1-es csapattól, képesek lesznek saját autót építeni 2016-ra.

„Ha 2015-ben beugrottunk volna, ezt a megoldást választottuk volna. 50 százalékban megvan az, ami szükséges ahhoz, hogy megépítsük a saját autónkat, és alapvetően ez is a célunk, szóval ezt az utat választjuk.”

„Mivel a megvásárolható alkatrészek listája bővül, szeretnénk az a csapat lenni, mely profitál ebből a szabályból, szóval szeretnénk annyit venni, amennyit csak lehet.”

A gárda csapatfőnöke, Günther Steiner hozzátette: „A felfüggesztést, és minden egyéb dolgot technikai partnerünktől vásárolunk meg, mivel a 6-os függelék változni fog jövőre.”

„A többi alkatrészt magunk gyártjuk le, akárcsak a kasztnit. Ha 2015-ről beszélnünk, akkor nem lett volna időnk erre, most viszont van, szóval nem kell egy külső beszállítót igénybe venni.”

„Most, hogy a lista bővül, ennek megfelelően akarunk eljárni, és ebből kifolyólag a technikai partnerekkel való egyeztetések egy kicsit hosszabbra nyúlnak.”

Haas a Ferrarival folytat előrehaladott tárgyalásokat a hírek szerint, megállapodás azonban még nem született.

„Amíg nincs aláírt szerződésünk, minden nyitott” – fogalmazott.

„Remélem, hogy a következő néhány hétben sikerül megállapodásra jutni. Bár 2016-ig nem versenyzünk, az idő gyorsan repül, szóval fontos, hogy legyen egy partnerünk, akivel elkezdhetünk dolgozni.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!